Waarom je het gratis Pinterest Summit op 1 juli niet wilt missen
Waarom je het gratis Pinterest Summit op 1 juli niet wilt missen
24 juni 2021 
4 min. leestijd

Waarom je het gratis Pinterest Summit op 1 juli niet wilt missen

Op 1 juli vindt het eerste online Pinterest Summit plaats, en het is helemaal gratis. Veel ondernemers lopen enorme kansen mis doordat ze niet vindbaar zijn op Pinterest. Wist je dat Pinterest na Google en YouTube de grootste zoekmachine ter wereld is? Vaak reageren ondernemers verbaasd als ik ze dit vertel. En dat is de reden dat ik samen met de beste Pinterest experts van Nederland dit online Pinterest Summit organiseer.

Misverstanden over Pinterest

Ondernemers denken vaak dat Pinterest gewoon weer aan ander social media kanaal is, dat dus vooral nog meer van hun kostbare tijd kost. Of ze denken dat Pinterest alleen draait om mooie plaatjes verzamelen om je bruiloft of volgende vakantie te plannen. Maar Pinterest is dus een visuele zoekmachine die mensen vooral gebruiken om hun volgende aankoop te plannen. En als jij niet vindbaar bent op dit platform, dan vinden ze jouw concurrent.

Dus laat jij enorme kansen liggen? Lees dan vooral even verder.

aanmelden gratis online pinterest summit

Voordeel van Pinterest

Pinterest is juist een krachtig kanaal om meer website bezoekers en klanten aan te trekken, zonder continu online te zijn, je mailinglijst te spammen of een groot marketingbudget in te zetten.

Mensen zoeken op Pinterest bewust naar content waardoor deze niet als storend ervaren wordt. Ze doen dit om hun volgende aankoop te plannen. Pinterest barst dus van de shoppers. Voor mij als ondernemer is daarnaast het voordeel dat dit kanaal mij weinig tijd kost terwijl het mij van alle online kanalen de meeste website bezoekers en klanten oplevert. Je kunt je content inplannen, ongestraft links delen en hoeft niet te reageren of continu online te zijn om de algoritmes te pleasen.

Eerder schreef ik al een artikel over de voordelen van Pinterest marketing voor jouw bedrijf. Dat artikel kun je hier lezen.

Waarom je dit Pinterest summit niet wilt missen

Nu je weet wat de voordelen van Pinterest zijn – en dat het een zoekmachine is die voor meer verkeer en verkopen kan zorgen, en geen ander social media kanaal zoals Instagram, Facebook of Linkedin – wil jij je misschien verder verdiepen in wat Pinterest kan betekenen voor jouw bedrijf. Dat kan dus op 1 juli tijdens het Pinterest Summit. Waarom wil je dit evenement absoluut niet missen?

1. Leren van de beste Pinterest experts

Laat je een dag lang inspireren door succesvolle Pinterest experts die praktische tools, strategieën en hun geheimen met je delen zodat jij je bedrijf een flinke boost kunt geven met Pinterest. Een dag lang kun je gratis trainingen volgen. Geen verkooppraatjes, maar concrete tips die je direct kunt toepassen. Bekijk hier de complete lijst van sprekers van het Pinterest Summit.

2. Live Q&A met Pinterest

Tijdens de live sessie van Pinterest nemen ze je mee in het Pinterest verhaal en krijg je een overview van de kansen en mogelijkheden van Pinterest. De sessie eindigt met een live Q&A waarin jij al je vragen over Pinterest kunt stellen.

3. Tailwind deelt belangrijke data

Het is geen geheim dat Pinterest marketing veranderd is. Wat we nu meer dan ooit nodig hebben, zijn data – en oh, hebben we data! Het team van Tailwind analyseerde meer dan 20 miljoen pins die in februari en maart 2021 door Pinterest marketeers werden verzonden om te zien welke content nu het beste werkt op Pinterest.

4. Het Pinterest Summit is gratis

Je kunt het Pinterest Summit helemaal gratis volgen. Kun je er niet live bijzijn? Je kunt alle sessies 24 uur lang terug kijken. Behalve de sessie van Pinterest, dis is alleen live te volgen. Meld je dus snel aan want je hebt niks te verliezen!

5. Het is online

Dit event is helemaal online te volgen, dus 100% Corona proof. Je kunt alle sessies dus gewoon volgen vanachter jouw laptop waar het jou uitkomt. Je hebt geen reistijd. Hoe fijn is dat?

6. Vrouwen power

Dit hele evenement wordt georganiseerd door vrouwen die de krachten gebundeld hebben om jou te leren hoe je Pinterest marketing optimaal inzet. Maar dat betekent niet dat het Pinterest Summit alleen voor vrouwen is. Ook steeds meer mannen gebruiken Pinterest .

7. Pinterest groeit explosief

Wereldwijd zijn er maandelijks ruim 478 miljoen gebruikers actief op Pinterest, en dit aantal groeit dagelijks! In Nederland zijn dat er 5,34 miljoen en in Vlaanderen 2,96 miljoen. Dus grote kans dat jij hier je doelgroep kunt bereiken.

8. Pinterest is de #1 traffic aanjager

Pinterest zorgt voor meer website traffic dan welke andere sociale media dan ook. Alleen Facebook zorgt voor meer verkeer maar alleen als je betaalt voor Facebook advertenties. Op Pinterest is dit helemaal gratis en je content blijft jaren vindbaar.

9. Pinterest barst van de shoppers

93% van de mensen gebruikt Pinterest om hun aankopen te plannen. Het barst hier dus van de shopper. Ze gaan ook bewust op zoek naar je content waardoor deze niet als storend ervaren wordt.

10. Pinterest kost relatief weinig tijd

In vergelijking tot kanalen als Linkedin, Facebook en Instagram kost Pinterest relatief weinig tijd. Je kunt je content inplannen, ongestraft links delen en hoeft niet te reageren of continu online te zijn om de algoritmes te pleasen.

Meer weten over het Pinterest Summit?

Wil je meer weten of wil jij je aanmelden? Bekijk hier alle informatie over het Pinterest Summit.

  • Grijp deze kans om je een dag lang te laten inspireren door toonaangevende Pinterest experts om je bedrijf een flinke boost te geven.
  • Het Pinterest summit is gratis en helemaal online te volgen, dus 100% Corona proof.
  • Ontdek alle geheimen van Pinterest om je bedrijf stevig op de kaart te zetten, zonder dat het veel van je kostbare tijd kost.
  • Geen verkooppraatjes, maar concrete tips die je direct kunt toepassen om succes te boeken met Pinterest marketing.
  • Na dit summit weet jij hoe je Pinterest slim inzet voor meer website bezoekers en klanten, zonder dat je 24/7 online hoeft te zijn en zonder enorm marketingbudget.
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen