Handige Nederlandse Facebook groepen voor blog promotie
Handige Nederlandse Facebook groepen voor blog promotie
07 mei 2018 
3 min. leestijd

Handige Nederlandse Facebook groepen voor blog promotie

Facebook groepen zijn erg handig om je blog te promoten en zo meer bezoekers op je website te krijgen. Als je blogt, vind je het natuurlijk leuk als je artikelen ook gelezen worden. Je kunt nog zo’n mooi blog hebben, en fantastische verhalen of video’s maken. Maar lezers komen niet vanzelf. Je blog promoten, is dus belangrijk voor meer verkeer naar je website.

Het kost tijd (en hard werken) om je content onder de aandacht te brengen en een lezerspubliek op te bouwen. Facebook groepen zijn erg handig om je blog te promoten en meer lezers te krijgen. We kunnen wel klagen over het Facebook bereik en het algoritme, maar het is nog steeds het grootste social media platform dus is het goed om daar aanwezig te zijn.

Voordeel van Facebook groepen

Als je je blog onder de aandacht wil brengen, kun je jouw eigen community bereiken. Je bereikt mensen met je mailinglijst en deelt de link van je blog met je social media volgers. Maar als je ook anderen mensen wil bereiken, buiten je eigen community, dan zijn Facebook groepen een mooie kans.

Door lid te worden van groepen, kun je een nieuw netwerk aanboren. Je kunt netwerken met andere bloggers en elkaar versterken door elkaars content te delen. Wat is het voordeel van zo’n Facebook groep:

  • Connecten met ander bloggers
  • Samenwerken met andere bloggers
  • Elkaar ondersteunen
  • Je content promoten

Er zijn duizenden groepen waaruit je kunt kiezen. Zo zijn er verschillende Nederlandstalige Facebook groepen voor bloggers. Sommige groepen zijn puur bedoeld om tips en informatie uit te wisselen, maar er zijn ook Facebook groepen waar je onbeschaamd je blog mag promoten.

Leestip:

handige-nederlandse-facebook-groepen-om-blog-te-promoten

Van welke Facebook groepen lid worden?

In dit artikel heb ik er een aantal voor je op een rijtje gezet zodat je ook kunt aanmelden voor een aantal groepen. Er bestaan zowel openbare Facebook groepen voor bloggers als besloten groepen. Het verschil is dat de berichten in een openbare groep voor iedereen zichtbaar zijn. Bij een besloten groep zijn de berichten alleen zichtbaar voor de leden van die groep. Nog een aantal tips:

  • Kies een Facebook groep in een vergelijkbare niche, alleen dan bereik je uiteindelijk ook het juiste publiek (je ideale klanten).
  • Bekijk ook altijd wat de groepsregels zijn. Mag je jouw blog promoten en hoe vaak?
  • Hoe actiever jezelf bent in zo’n groep, hoe meer je opvalt en mensen jou ook iets gunnen.

In hoeveel Facebook groepen je blog promoten?

Van hoeveel Facebook groepen voor bloggers moet je lid worden? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Maar als je van veel groepen lid wordt, is het lastiger om ook echt interactie aan te gaan. Wil je deze Facebook groepen voor bloggers ook echt gebruiken om relaties op te bouwen met andere bloggers?

Wil je informatie uitwisselen en vragen beantwoorden, waardoor je jezelf meer in de kijker speelt? Dan zou ik het bij een stuk of 10 Facebook groepen houden. Je hebt geen tientallen groepen nodig om je blog te promoten.

Maar wil je je blog in zo veel mogelijk groepen spammen, zonder verder naar die groep om te kijken? Dan kun je van tientallen Facebook groepen voor bloggers lid worden. Onthoud wel dat hoe meer je geeft, hoe meer je krijgt. Dus als je verder geen enkele tijd en energie in de Facebook groep stopt, en hier niet actief bent, haal je er waarschijnlijk ook minder uit.

Bekijk de groepsregels

Bekijk altijd eerst de groepsregels. Sommigen Facebook groepen hebben strengere regels dan andere. Kun je hier ook aan voldoen? Anders heeft het natuurlijk geen zin om lid te worden van zo’n groep. Maar ga sowieso niet continu spammen. Plaats niet teveel berichten op een dag. Verspreid je content over de dag, en plaats niet meer dan 1 of 2 berichten per dag.

Natuurlijk kun je ook je eigen Facebook groep starten. Dan bepaal je lekker zelf de regels 😉 Wat is het voordeel van je eigen Facebook groep? Dit helpt niet alleen bij de promotie van je blog en je branding, maar hiermee kun je jezelf ook positioneren als expert in je niche. En met je eigen groep bepaal je zelf wat je promoot.

Suggesties voor Facebook groepen

Hieronder een aantal suggesties voor Facebook groepen voor bloggers (in willekeurige volgorde):

Ken jij nog andere interessante Nederlandse Facebook groepen? Deel ze dan in het reactieveld hieronder.

Pin voor later!

Gebruik facebook groepen om je eigen blog te promoten en een groter publiek te bereiken | www.themarketingfactory.nl

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Kevin van Assen
Door

Kevin van Assen

op 29 Mar 2019

Ik had er nog niet zo naar gekeken, bedankt voor jouw visie!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 29 Mar 2019

Graag gedaan en fijn dat je wat aan de tips hebt en je kut vinden met mijn visie ;)

corrina
Door

corrina

op 16 Nov 2018

Handig lijstje dank hiervoor

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 19 Nov 2018

Graag gedaan, Corinna.

Paul
Door

Paul

op 07 Oct 2018

Ik vind deze facebook-groepen géén toegevoegde waarde hebben. De groepen zijn meestal gericht op het posten van je blogbericht. Iedereen 'dumpt' z'n linkje ter promotie. Er is weinig onderlinge actie. De groepen bevatten vooral bloggers op zoek naar publiek maar weinig lezers op zoek naar een blog. Oftewel dit levert vrijwel geen verkeer op.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 08 Oct 2018

Hoi Paul, ik denk dat het ook een beetje per Facebook groep verschilt, maar er zijn inderdaad veel Facebook groepen waar je ook gewoon je links kunt dumpen ;) Groetjes, Maaike

Hippiemeisje
Door

Hippiemeisje

op 14 May 2018

Ik vind sommige van die groepen ook echt wel handig, zeker met "rijtjes" zoals ik ze noem, zo kom je pas echt pareltjes tegen. Ik ben zo al echt heel actief blogs gaan volgen, omgekeerd gebeurt dat natuurlijk ook!Ik heb vaak het gevoel als bij "spam je blog!" dat er een het misschien opneemt, het is ook regelrechte spam in die groep, de naam liegt niet en weinig uitnodigend vind ik. Dat is persoonlijk hoor, die ben ik ook uitgegaan.Ik denk dat iedereen zowat voor zichzelf moet uitmaken welke groepen voor hem of haar werken

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 17 May 2018

De keuze om lid te worden van Facebook groepen en van welke is inderdaad persoonlijk. Vaak is het ook een kwestie van uitproberen om te kijken welke voor je werken ;)

Carolien
Door

Carolien

op 13 May 2018

Tip: de groep 'Everydag is a blogday" Kun je ook je artikelen in delen. Nog niet zo'n grote groep maar daardoor wel zeer de moeite waard.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 14 May 2018

Dank voor je aanvulling, Carolien

Me over ME Travel
Door

Me over ME Travel

op 13 May 2018

Dank voor je handige artikel...en de artikelen waarnaar je weer verwijst. Ik ga er eens dieper induiken!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 14 May 2018

Wat leuk dat je het interessant vindt ;)

Chaya
Door

Chaya

op 11 May 2018

Leuk artikel. Van de meeste ben Ik lid. Goede manier om je blog te promoten.

Ilona Izabella
Door

Ilona Izabella

op 11 May 2018

Ik vind Facebookgroepen voor bloggers ook heel fijn. Mijn Instagram is groot, maar toch komen bij mij de meeste bezoekers via Facebook.

Sylvahna.nl
Door

Sylvahna.nl

op 10 May 2018

Wat een onwijs handig artikel zeg! Ik ben ook echt fan van de Facebook groepen!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 10 May 2018

Dank je wel voor je compliment. Ja...Facebook groepen zijn super!

Balou
Door

Balou

op 10 May 2018

Mee eens! ik gebruik eigenlijk ook altijd facebook om mijn blog te promoten, maar ook andere social media kanalen!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 10 May 2018

Ik zet zelf ook nog andere social media kanalen in.

Nicole Orriëns
Door

Nicole Orriëns

op 10 May 2018

Ik vind Facebookgroepen voor bloggers ook heel prettig. Zeker met threads waarin je op elkaars blogs reageert.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 10 May 2018

Dat ben ik helemaal met je eens, Nicole ;)

Reactie plaatsen