25+ Manieren om ChatGPT voor Pinterest marketing in te zetten om snel content te maken
25+ Manieren om ChatGPT voor Pinterest marketing in te zetten om snel content te maken
30 mei 2023 
9 min. leestijd

25+ Manieren om ChatGPT voor Pinterest marketing in te zetten om snel content te maken

Als ondernemer ben je voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om je zichtbaarheid te vergroten en meer klanten aan te trekken. Maak jij al gebruik van Pinterest marketing? Nu je ChatGPT voor Pinterest kunt inzetten wordt het nog makkelijker om snel content te maken. Dus heb je geen excuus meer om deze krachtige marketing tool te negeren  

– Laatste update 6 april 2024 –

ChatGPT voor Pinterest inzetten

Pinterest biedt enorme kansen om nieuwe klanten aan te trekken. Kansen die veel ondernemers laten liggen. Dit zijn de enorme kansen en voordelen van Pinterest marketing. Voorheen hoorde ik vaak de opmerking “ik heb geen tijd om content te maken voor nog een ander marketing kanaal”. Met ChatGPT is die content maken een eitje. Met een druk op de knop krijg je tig content suggesties, heb je jouw pin titels, pin beschrijvingen of Pinterest bord beschrijving. 

Binnen een paar minuten tientallen pins maken

Inmiddels heb je vast al gehoord van ChatGPT en de voordelen van deze tool om je te helpen bij je content creatie. Het is een tool die ik dagelijks gebruik in mijn bedrijf om snel content te maken, ook voor Pinterest. 

Als je ChatGPT bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met Canva dan heb je in een paar minuten tientallen pins. Hoe je dat doet, laat ik je zien in mijn Pinterest Power training 🚀💪 Daar heb ik namelijk een complete module waarin k je laat zien hoe je ChatGPT voor Pinterest slim inzet om razendsnel content te maken. Content die aantrekkelijk is voor je ideale klanten én geoptimaliseerd voor de juiste zoekwoorden.

Pinterest marketing training voor meer klanten - inclusief ChatGPT inzetten

Razendsnel content maken

Hoe kun je als ondernemer optimaal gebruikmaken van Pinterest marketing? In dit blog ontdek je hoe je ChatGPT kunt inzetten om je Pinterest marketingstrategie te verbeteren, je zichtbaarheid te vergroten en meer klanten aan te trekken.

Op Pinterest wil je regelmatig nieuwe content delen. Hoe meer content je deelt, hoe groter de kans dat je gevonden wordt. Pinterest houdt van nieuwe verse content, originele content dus. Je wilt dus nieuwe verse pins delen zodat deze hoger ranken als mensen zoeken op jouw onderwerp. Dan wil je dat jouw pins zichtbaar zijn.  ChatGPT kan een heel handig hulpmiddel zijn om heel snel content te creëren voor je Pinterest account.

Hoe kun je chatGPT voor Pinterest inzetten?

Er zijn veel manieren waarop je ChatGPT voor Pinterest in kunt zetten. Het grote voordeel is dat je zo veel tijd bespaart en je content kunt optimaliseren voor conversies. Je kunt deze aantrekkelijker maken voor jouw ideale klanten én optimaliseren voor bepaalde zoekwoorden. De ideale combi dus want zo kun je het Pinterest algoritme verslaan.

Onthoud een aantal dingen:

  • De input bepaalt de output dus geef ChatGPT een goede instructie. Garbage in, is garbage out dus geef ChatGPT altijd een duidelijke context.
  • Weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden op Pinterest. Dat kan ChatGPT niet voor je bepalen dus doe zelf een zoekwoorden onderzoek.
  • Geef ChatGPT de context zoals wie doelgroep is, wat het doel van je content is, en op Pinterest dus wat je zoekwoorden zijn.

25+ manieren om ChatGPT te gebruiken voor Pinterest 

Hieronder deel ik meer dan 25 manieren waarop ik ChatGPT inzet voor mijn Pinterest marketing en geef ik ook een aantal ChatGPT prompts voor Pinterest. Je kunt de tool gebruiken om snel teksten te genereren die je nodig hebt voor verschillende onderdelen van je Pinterest profiel en pin optimalisatie. Je kunt het volgende doen:

Pin ideeën bedenken

Heb je geen enkele inspiratie waarover je kunt pinnen? Dan is ChatGPT een handige tool zodat je nooit meer vanaf een blanco scherm hoeft te beginnen. Je kunt de tool vragen om X aantal ideeën te geven voor onderwerpen waarover je kunt pinnen of over borden die je kunt maken voor jouw niche.  Dit is wat je onder andere met ChatGPT kunt doen:

  • Inspiratie bieden: ChatGPT kan jou inspirerende ideeën geven waarover je kunt pinnen. Geef jouw specifiek onderwerp of thema op, geef aan wie je doelgroep is en de tool geeft je pin ideeën.
  • Seizoensgebonden ideeën: Als je op zoek bent naar pin-ideeën voor een specifiek seizoen, zoals zomer, herfst, winter of lente, kan de tool suggesties doen voor relevante content die past bij het betreffende seizoen.
  • Afbeeldingen en beschrijvingen: Naast het geven van ideeën kan ChatGPT ook helpen met het bedenken van pakkende beschrijvingen en het vinden van bijpassende afbeeldingen voor je pins. En advies geven over het gebruik van relevante zoekwoorden en het maken van aantrekkelijke visuele content
  • Trendanalyse: Gebruik de tool om ideeën te genereren voor pin onderwerpen op basis van Pinterest trends die je hebt ontdekt door gebruik te maken van de Pinterest trends tool of door de wekelijkse trendrapporten van Pinterest te bekijken. Vraag niet aan ChatGPT wat de trends zijn want deze kan de tool niet geven. Dit zijn de nadelen en beperkingen van ChatGPT. LINK

Pin tekst overlay

Jouw pin is het eerste wat mensen zien op Pinterest want het is een visuele zoekmachine. Het is dus belangrijk dat je pins opvallen en dat de teksten op je pin (de tekst overlay) jouw ideale klanten nieuwsgierig maakt om op jouw pin te klikken.

Je kunt ChatGPT gebruiken om ideeën te genereren voor de tekst overlay van je pin. Hier vind je 7 tips om de perfecte Pinterest pin te maken waar mensen graag op klikken. Die pins kun je gemakkelijk maken in Canva. 

Als je ChatGPT gebruikt in combinatie met Canva dan heb je in een paar minuten tientallen pins. Hoe je dat doet, laat ik je zien in mijn Pinterest Power training. Daar heb ik namelijk een complete module waarin k je laat zien hoe je ChatGPT voor Pinterest slim inzet om razendsnel content te maken. Content die aantrekkelijk is voor je ideale klanten én geoptimaliseerd voor de juiste zoekwoorden.


Leestip:

Pin titels

De titel van je pin is super belangrijk. Deze moet jouw ideale klanten triggeren om te klikken. Na de afbeelding, is dit het eerste wat mensen zien. Als de titel hen niet aanspreekt, klikken ze niet door. En uiteindelijk wil je wel dat mensen ook doorklikken naar jouw website.

Vraag ChatGPT om enkele alternatieven te geven voor de titels van je Pinterest pins. En maak dat enkele specifiek. Dus vraag om 5 of 10 alternatieven. Zelf vraag ik er altijd wat meer zodat ik kan kiezen. Dus als ik er 5 wil hebben, vraag ik er 10 ;) Dus vraag bijvoorbeeld: “Geef me 5 alternatieve voor deze Pinterest pin titel: ." Je kunt de tool ook nieuwe titels vanaf scratch laten bedenken. Geef een duidelijke instructie waar de tekst over gaat en voor wie het bedoelt is.

Pin beschrijving maken

Iedere pin heeft een beschrijving van maximaal 500 woorden. Met deze tekst wil je jouw ideale klanten motiveren om door te klikken naar je website en deze bevat zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. ChatGPT kan je helpen om aantrekkelijke beschrijvingen te genereren die de interesse van potentiële klanten wekken en geoptimaliseerd zijn voor zoekwoorden.

Vraag ChatGPT om je Pinterest pin beschrijvingen te schrijven over voor van maximaal 500 tekens die geoptimaliseerd is voor bepaalde zoekwoorden. Je kunt ook een pin beschrijving ingeven die je al gemaakt hebt en om een aantal alternatieven vragen. Dan heb je de beschrijvingen voor je nieuwe verse pins. Want ik maak altijd meerdere Pinterest pins die linken naar dezelfde content. Dus naar een bepaald blog of een opt-in pagina voor een weggever.

Of je kunt ChatGPT vragen om een pin beschrijving te maken van een blog dat je geschreven hebt. En daar vervolgens weer een aantal varianten op laten maken.

Pinterest borden

Op Pinterest organiseer jij je content op borden. Ook die borden zijn vindbaar en het is dus belangrijk om deze goede namen en bord beschrijvingen te geven. Bekijk deze handige tips om je Pinterest borden slim te organiseren.

Vraag ChatGPT om een x aantal bord ideeën voor je te bedenken, je te helpen met goede bord namen of een bord beschrijving te maken. De woorden die je gebruikt in je bord namen en bord beschrijving zijn belangrijk voor je vindbaarheid.

Zo’n bord beschrijving kan ook maximaal 500 tekens bevatten. Voeg hier de zoekwoorden toe waarop je gevonden wilt worden en die relevant zijn voor de onderwerpen waarover je pint natuurlijk ;) Dus geef die instructie ook mee aan ChatGPT.

Je kunt altijd om meer ideeën vragen. ChatGPT wordt nooit moe van het geven van meer ideeën! Vergeet niet om zoekwoorden uit je Pinterest zoekwoordenlijst op te nemen want op Pinterest draait het allemaal om zoekwoorden.

Voorbeelden ChatGPT prompts voor Pinterest

Hieronder een aantal ChatGPT prompts voor Pinterest. Deze kun je gebruiken voor je Pinterest marketing. Hoe specifieker je het maakt, hoe beter het resultaat dus maak je instructie zo specifiek mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de omschrijving van je doelgroep, doel van je content, zoekwoorden soort content en het aantal karakters. En dit zijn nog maar een aantal suggesties want de mogelijkheden zijn eindeloos. 

1.    Geef x tips die helpen bij .

2.    Geef x tips die helpen bij .

3.    Geef me x verrassende feiten over .

4.    Geef me x inspirerende citaten gerelateerd aan .

5.    Geef een lijst van x leuke en creatieve manieren om te gebruiken.

6.    Schrijf een stapsgewijze handleiding over hoe te gebruiken.

7.    Schrijf een korte handleiding gerelateerd aan .

8.    Schrijf een Pinterest beschrijving voor een afbeelding over .

9.    Maak een SEO vriendelijke Pinterest pin beschrijving over .

10.    Maak een Pinterest beschrijving voor een die mensen leidt naar (website>.

11.    Geef me 5 Pinterest pin titels voor een pin over voor .

12.    Geef 10 pin titel ideeën voor een bericht over .

13.    Schrijf een promotioneel Pinterest bericht voor een die aanzet tot .

14.    Schrijf een inspirerende Pinterest bericht over .

15.    Maak een Pinterest bericht met tips en trucs over .

16.    Schrijf een Pinterest bericht over de voordelen van voor .

17.    Maak een Pinterest bericht waarin een mythe over (onderwerp) wordt ontkracht.

18.    Schrijf een Pinterest bericht met een lijst van de top 3 fouten bij het gebruik van .

19.    Geef me x aantal Pinterest bord ideeën voor .

20.    Geef me een aantal unieke Pinterest bord ideeën voor .

21.    Geef me x aantal bord ideeën voor .

22.    Ik heb inspiratie nodig voor mijn Pinterest bord over , wat zijn jouw suggesties?

23.    Geef me x bord namen voor mijn bord over .

24.    Maak een Pinterest bord beschrijving voor mijn bord over .

25.    Kun je 5 alternatieven geven voor een goede call to action voor .

Pinterest marketing training voor meer klanten - inclusief ChatGPT inzetten

Waarover kun je CHatGPT voor Pinterest NIET inzetten

ChatGPT is dus een handige tool die je voor veel aspecten van Pinterest in kunt zetten. Maar er zijn een aantal dingen waar deze tool nog niet geschikt voor is. Deze tool heeft namelijk ook een aantal nadelen en beperkingen. Die zou ik zelf doen, met mijn eigen brein. En natuurlijk kun je ChatGPT wel gebruiken om suggesties te geven, maar houd je koppie erbij. ChatGPT maakt ook fouten.

Pinterest profielomschrijving

Vraag ChatGPT niet om je Pinterest profielbeschrijving te maken. Een goed profiel dat volgers en klanten aantrekt, bestaat uit een combinatie van aantrekkelijke tekst en de juiste zoekwoorden. Je kunt ChatGPT natuurlijk wel even laten meedenken met jouw eerste opzetje en alternatieven vragen.

Zoekwoorden onderzoek

Laat ChatGPT ook geen zoekwoorden onderzoek voor je doen. Deze tool heeft geen toegang tot de zoekgegevens van Pinterest. Dus doe dit onderzoek zelf en maak een lijst met zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. En gebruik ChatGPT eventueel om je teksten te optimaliseren op die zoekwoorden. In mijn training Pinterest Power leer ik je hoe je een zoekwoorden onderzoek doet en hoe je deze optimaal inzet om goed gevonden te worden op Pinterest.

Maar AI-tools worden snel beter. De ontwikkelingen gaan razendsnel dus misschien kun je deze taken binnenkort wel uitvoeren met deze tools en ChatGPT inzetten om je hierbij te helpen.

Wil je meer leren over CHatGPT voor Pinterest?

In mijn Pinterest marketing training leer ik je hoe je Pinterest slim inzet voor meer leads en klanten zonder dat het je veel tijd kost. En hoe je sneller en betere content voor Pinterest maakt met behulp van ChatGPT.

Dus als je klaar bent om alles uit je Pinterest marketing te halen en je content creatie naar een hoger niveau wilt tillen met behulp van ChatGPT, schrijf je dan nu in voor mijn Pinterest Power training en ontdek de revolutionaire mogelijkheden van ChatGPT voor Pinterest.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Nu je ChatGPT voor Pinterest kunt inzetten wordt het nog makkelijker om snel content te maken. Dit zijn 25+ manieren om ChatGPT voor Pinterest marketing in te zetten, inclusief CHatGPT promopts voor Pinterest


Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen