Maak de perfecte Pinterest pin met deze 7 handige tips!
Maak de perfecte Pinterest pin met deze 7 handige tips!
25 mei 2021 

Maak de perfecte Pinterest pin met deze 7 handige tips!

Op Pinterest draait het natuurlijk allemaal om pins. Hoe maak je de perfecte Pinterest pin? Een pin die opvalt en waar mensen graag op doorklikken omdat ze nieuwsgierig zijn wat je nog meer te vertellen hebt. In dit artikel deel ik een aantal tips voor de perfecte Pinterest pin.

Wat is een Pinterest pin?

Mocht je helemaal nieuw zijn op Pinterest. Op Pinterest deel je visuele content, dus afbeeldingen of video’s, en dat noem je pins. En je gaat deze delen met de intentie om gevonden te worden.

  • Dus aan de ene kant is het belangrijk om de juiste keywords te gebruiken zodat mensen je pins kunnen vinden.
  • En als je pin verschijnt in de zoekresultaten is het zaak dat deze opvalt en de aandacht trekt van je ideale klanten zodat ze op jouw pin doorklikken.

aanmelden gratis online pinterest summit

Weet voor wie je de pin maakt

Voordat ik je uitleg waaraan een perfecte Pinterest pin voldoet, nog wel een opmerking. Natuurlijk is ‘perfect’ een relatief begrip want dit is natuurlijk afhankelijk van wie je wilt bereiken: jouw ideale klanten dus. Daarvoor is het belangrijk dat je weet wie je ideale klanten zijn, wat hun interesses zijn en op welke woorden zij zoeken. Want als jij het hebt over “klanten”, maar zij zoeken op “cliënten” dan gaan ze je content dus niet vinden 😉 En wat voor beelden spreken hen aan?

Tips voor de perfecte Pinterest pin

Er zijn een aantal dingen die voor alle pins gelden. De beste pins zijn visueel aantrekkelijk, vertellen een goed verhaal en maken mensen nieuwsgierig zodat ze door willen klikken om te zien wat je nog meer te vertellen hebt. Dus hieronder deze tips voor een perfecte Pinterest pin.

1. Verticale afbeeldingen

Op Pinterest nemen alle afbeeldingen evenveel ruimte in, dus dezelfde breedte. Hierdoor vallen langwerpige afbeeldingen beter op. Gebruik verticale afbeeldingen met een verhouding 2:3. Je kunt het beste een afbeelding maken van 1000 x 1500 pixels. Een handig programma om je pins te maken is Canva. Je hebt dan de juiste afmeting en krijgt allerlei templates.

2. Aantrekkelijke foto’s en video’s

Je kunt stockfoto’s gebruiken of je eigen beeldmateriaal, maar zorg voor aantrekkelijk beeldmateriaal waarmee je duidelijk maakt waar de pin overgaat. Pinterest is een visueel platform dus gebruik duidelijke en scherpe foto’s en video’s die de aandacht trekken zodat mensen stoppen met scrollen en doorklikken op jouw pin.

3. Plaats teksten op je pins

Mensen zien in hun feed alleen pins in de vorm van afbeeldingen of video’s. Ze zien de pin beschrijving niet in de feed. Daarom is het belangrijk dat je de boodschap overbrengt met de pin zelf. Het is dus goed om een tekstoverlay toe te voegen. Dat is de tekst die wordt weergegeven op de pin zelf. En een plaatje zegt veel, maar in combinatie met tekst is het nog makkelijker om snel je boodschap over te brengen, een verhaal te vertellen en mensen nieuwsgierig te maken.

4. Voeg je logo toe

Het is goed om je branding toe te voegen aan je pin. Je kunt je logo toevoegen op je pin voor een stukje branding en herkenbaarheid. Maar houd het wel subtiel en vermijd de hoek rechtsonder want daar komen de pictogrammen van Pinterest te staan.

5. Aansprekende titel

Meestal zien mensen wel de titel van je pin. Dus voeg altijd een pin titel toe om mensen te prikkelen, in ieder geval je ideale klanten. Het is belangrijk dat je in die pin titel ook je belangrijkste zoekwoord gebruikt. Pinterest is tenslotte een zoekmachine dus keywoorden zijn heel belangrijk voor de perfecte pin. Hierdoor zorg je ervoor dat je pins überhaupt getoond worden in de zoekresultaten.

6. Gedetailleerde omschrijving

Voeg een gedetailleerde omschrijving toe aan je pin. Aan de ene kant om mensen meer informatie te geven wat ze kunnen verwachten en nieuwsgierig te maken om door te klikken. En aan de andere kant om Pinterest te vertellen waar deze pin over gaat. Het is dus belangrijk om zoekwoorden te verwerken in deze tekst. Maar onthoud dat je deze wel schrijft voor mensen.

7. Voeg de juiste link toe

Iedere pin linkt naar een externe website, meestal is dat je website of blog. Het is belangrijk dat mensen ook terecht komen op de plek die ze verwachten wanneer ze erop klikken. Dus voeg een link toe naar het betreffende blog of landingspagina, en dus niet naar de home pagina van je website. Dan klikken mensen weer heel snel weg.

Perfecte Pinterest pin samengevat

Je hebt dus zoekwoorden nodig om ervoor te zorgen dat je pin gevonden wordt én goede visuals die opvallen zodat mensen ook op jouw pin doorklikken. De beste pins zijn visueel aantrekkelijk, vertellen een goed verhaal en maken mensen nieuwsgierig zodat ze door willen klikken op jouw pin.

  1. Gebruik een verticale afbeelding van 1000 x 1500 pixels.
  2. Aantrekkelijk en duidelijk beeldmateriaal.
  3. Plaats een tekstoverlay op je pin om je boodschap over te brengen.
  4. Zet je logo op je pin voor een stukje branding.
  5. Duidelijke titel die prikkelt en je belangrijkste keyword bevat.
  6. Gedetailleerde pin beschrijving waarin je jouw zoekwoorden verwerkt.
  7. Verwijs altijd naar de juiste link.

Meer Pinterest marketing tips

Wil je meer tips over perfecte Pnterest pins? wil je weten hoe jij Pinterest marketing slim inzet voor meer website bezoekers en klanten? Check dan mijn 5-daagse gratis Pinterest training zodat jij je kunt verdiepen in deze krachtige lead generator.

Vind je dit interessant? Bewaar dit op je favoriete Pinterest bord!

Hoe maak je de perfecte Pinterest pin? Een pin die opvalt en waar mensen graag op doorklikken omdat ze nieuwsgierig zijn wat je nog meer te vertellen hebt. Bekijk dit artikel met een handige tips voor de perfecte Pinterest pin. Wil je meer Pinterest marketing tips? En aan de slag met je Pinterest marketing strategy? Bekijk dan mijn gratis Pinterest marketing training | #marketing #themarketingfactory

 

Over de schrijver
Ik geef praktische online marketing en social media advies. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het stap-voor-stap zelf kunt toepassen, zonder technisch gedoe.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down