Social media cijfers over 2012
100 interessante social media feiten over 2012
09 januari 2013 
1 min. leestijd

100 interessante social media feiten over 2012

Tegenwoordig brengen we meer tijd door op sociale media dan dat we surfen op het internet. We delen vakantiefoto’s met vrienden op Facebook, interessante artikelen op Twitter en houden ons cv bij op LinkedIn. We plannen afspraken via Meetup, bloggen ons suf en spelen online spelletjes met wildvreemden. We lezen recensies van anderen op Zoover voordat we een vakantie boeken. 

Interessante social media cijfers over 2012

40% van de mensen netwerkt al meer online dan offline. Steeds meer mensen benutten sociale netwerken om te communiceren, zich te uiten en om te delen, zowel zakelijk als privé. Het is gemakkelijk, het is snel en je bereikt veel mensen in een keer. We hebben het allemaal druk is het handig om al je LinkedIn contacten met een bericht te informeren over de nieuwe cursus die je ontwikkeld hebt. Of om de eerste stapjes van je kind te delen met al je vrienden en familie op Facebook.

De social media cijfers over 2012 zijn weer indrukwekkend. Vooral Facebook blijft erg populair. Gemiddeld brengen we zo’n 7 uur per maand door op Facebook. Iedere minuut wordt er ook waanzinnig veel informatie gedeeld via alle social netwerken. Hieronder een aantal indrukwekkende social media cijfers. Zo worden er iedere minuut:

  • 100.000 tweets verstuurd
  • 685.000 updates gedeeld op Facebook
  • 48 uur video’s geplaatst op YouTube
Nog veel meer interessante social media feiten zijn verzameld in onderstaande infographic:
social-media-cijfers-2012
Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen