Vakantiestress voorkomen als ondernemer: 3 stappen naar een zorgeloze vakantie
Vakantiestress voorkomen als ondernemer: 3 stappen naar een zorgeloze vakantie
18 juli 2023 
3 min. leestijd

Vakantiestress voorkomen als ondernemer: 3 stappen naar een zorgeloze vakantie

Ga jij lekker relaxed op vakantie als ondernemer? Of zorgt het ook voor een gevoel van stress omdat je dan geen inkomen verdient? Lag jij de vorige vakantie aan het zwembad te piekeren of je alle rekeningen wel kon betalen? Checkte je om de haverklap je mail op je telefoon of je geen opdrachten miste? Regel je zaakjes goed voor je vertrekt zodat je lekker kunt genieten van je vakantie. Hoe vakantiestress voorkomen als ondernemer?

– Laatste update 29 maart 2024 –

Hoe vakantiestress voorkomen

Vakantie is leuk, maar als ondernemer kan dit ook vakantiestress opleveren. Zeker als jij een solo ondernemer bent en geen Virtual Assistent hebt of andere mensen waaraan je taken kunt uitbesteden. Dan is je bedrijf afhankelijk van jou. Dus als jij niet aan het werk bent, komt er ook geen geld binnen. Hoe kun je vakantiestress voorkomen als ondernemer?


Hoe vakantiestress voorkomen

De kosten lopen wel gewoon door en die vakantie is ook niet gratis. Dus hoe zorg je ervoor dat jij rustig op vakantie kunt als ondernemer omdat er gewoon klanten en omzet binnen komen? Hoe voorkom je vakantiestress als ondernemer? Daarvoor is het goed dat je een duidelijke strategie hebt, met systemen werkt in je bedrijf en structuur hebt in je werkwijze. Zodat je business ook doordraait als jij zelf niet aan het werk bent.

3 Tips om vakantiestress te voorkomen als ondernemer

Met deze 3 stappen regel jij je zaakjes goed vóór vertrek zodat je tijdens je vakantie gewoon kunt relaxen en genieten. En uitgerust terugkomt zodat je er weer vol energie tegenaan kunt als je terugkomt. Daar pluk je de rest van het jaar de vruchten van!

Leestip:

1. Goede strategie om passief inkomen te verdienen

Zorg dat je een duidelijke strategie hebt in je bedrijf. Hoe ga je geld verdienen, wat is je aanbod? En hoe kom je aan klanten? Het is handig om een vorm van passief inkomen te hebben zodat je bedrijf ook doordraait als je zelf niet aan het werk bent. Denk daarbij aan een Ebook, checklijst of online training die klanten kunnen kopen. 

Dit vergt wel dat je dit van tevoren moet maken. Dus het kost wel tijd om dit te maken. Maar als je dit eenmaal gemaakt hebt, kun je deze natuurlijk keer op keer blijven verkopen en hoef jij er zelf jouw tijd er niet meer in te steken. Dan maakt het niet uit of je het 10 keer of 100 keer verkoopt

2. Gebruik systemen om taken te automatiseren

Tegenwoordig zijn er allerlei tools en apps waarmee je taken kunt automatiseren in je bedrijf zodat jij ze niet langer handmatig hoeft uit te voeren. Dus zorg dat je zoveel mogelijk systemen gebruikt om taken te automatiseren die je nu handmatig doet. Hier vind je een overzicht van mijn favoriete apps en tools die ik zelf gebruik in mijn bedrijf.

Dus je wilt het hele systeem van het aanvragen van je weggever, de mails die mensen ontvangen waarin je een aanbod doet tot het leveren van je aanbod helemaal automatiseren, zonder dat jij er nog omkijken naar hebt. Met zo’n systeem draait je bedrijf ook door als jij lekker met vakantie bent of druk met andere dingen.

gratis online marketing training

3. Structuur in je werkwijze

Als je een paar weken niet zichtbaar bent terwijl jij op vakantie bent, is de kans klein dat je nieuwe klanten aantrekt. Dus je wilt ook tijdens je vakantie social media berichten posten en nieuwsbrieven versturen, die je al voor je vakantie gemaakt en ingepland hebt.

Daarom is het goed om structuur te hebben in je werkwijze. Je kunt jouw content batchen. Dan maak je in een keer een voorraadje content. Dit lijkt zo simpel, maar toen ik dit zelf ging toepassen, werd ik een stuk productiever.

Misschien vraag jij jezelf af: social media content batchen? Wat is dat eigenlijk? Dat betekent dat je meerdere stukken content tegelijkertijd maakt. Je werkt dus in blokken om je social media content te maken, om video’s te maken of andere marketing content. Meer tips om je content te batchen vind je hier.

Onweerstaanbaar aanbod maken

Met bovenstaande 3 tips kun je vakantiestress voorkomen als ondernemer omdat je business gewoon doordraait als jij niet aan het werk bent. Je regelt je zaakjes goed vóór vertrek zodat je tijdens je vakantie gewoon kunt relaxen en genieten. En uitgerust terugkomt zodat je er weer vol energie tegenaan kunt als je terugkomt.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Ga jij lekker relaxed op vakantie als ondernemer? Of zorgt het voor stress omdat je dan geen inkomen verdient? Voorkom vakantiestress. Met deze 3 stappen regel jij je zaakjes goed vóór vertrek zodat je tijdens je vakantie kunt genieten.


Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen