Succes vereist de juiste focus
Succes vereist de juiste focus
17 januari 2012 
1 min. leestijd

Succes vereist de juiste focus

Ondernemerssucces is niet afhankelijk van een geweldig idee, de grootte van je marketingbudget of van je sociale netwerk. En ook niet van de hoeveelheid kennis en ervaring die je hebt. Maar wat je daar werkelijk mee doet, bepaalt uiteindelijk je succes. Ondernemen is een kwestie van focus en gerichte actie ondernemen. Een goed idee dat tijdig uitgevoerd wordt is tenslotte altijd beter dan een geweldig idee dat maar niet van de grond lijkt te komen.

Als je een goed idee hebt voor een nieuw product of een manier om meer klanten aan te trekken, plak er dan een deadline aan en kom ook in beweging. Onderneem actie om dit doel te realiseren en hou je focus.

Focus en onderneem actie

Er komt veel kijken bij het ondernemersschap. Je hebt het druk en je moet constant keuzes maken wat je doet met je kostbare tijd. De twijfel kan toeslaan waardoor je niet meer efficient te werk gaat of je hebt het gewoonweg te druk om te doen wat ook echt nodig is om successen te boeken. Met als gevolg dat er te weinig van de grond komt en je bedrijf stagneert.

7 Tips

Om succesvol te ondernemen dien je actie te ondernemen. Focus je op je doel. Maak een plan en hou je ook aan dit plan. Het heeft geen zin om alleen maar plannen te maken en nieuwe ideen te ontwikkelen. Je dient wel stappen te nemen om je doel ook te bereiken en je bedrijf te laten groeien!

  1. Plan voldoende tijd in om aan deze doelen te werken. Plan bijvoorbeeld iedere week een dagdeel in om je volledig te kunnen focussen op de ontwikkeling van je onderneming door nieuwe producten te ontwikkelen.
  2. Blok deze tijd in je agenda en hou je hier ook aan.
  3. Wees reëel in het aantal zaken dat je tegelijkertijd kunt doen. Beter 1 ding goed dan 3 dingen halfslachtig.
  4. Bepaal een einddatum wanneer het doel gerealiseerd dient te zijn, bijvoorbeeld over 3 maanden wil je een e-book, een nieuwe cursus of een evenement gereed hebben.
  5. Bepaal welke acties je wanneer moet nemen en reken terug vanaf de streefdatum die je voor het totale project bepaald hebt. Op deze manier wordt het overzichtelijk en behapbaar. Als je dit niet doet, wordt het een enorme kluif waar je heel erg tegen op kunt zien. Wanneer je je boek over 3 maanden klaar wilt hebben wanneer dien je dan welk hoofdstuk af te hebben?
  6. Maak een planning en hou je daar ook aan.
  7. Blijf focussen op je doel.

De sleutel tot succesvol ondernemen ligt in je focus en de mate waarin je in staat bent je plannen en ideeën ook werkelijk te realiseren.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen