Interactie op social media? 5 tips voor meer reacties op je posts!
Interactie op social media? 5 tips voor meer reacties op je posts!
04 februari 2020 
3 min. leestijd

Interactie op social media? 5 tips voor meer reacties op je posts!

Het wordt steeds drukker online dus ook steeds lastiger om de aandacht te trekken. Waarschijnlijk weet je inmiddels wel dat interactie belangrijk is. Maar hoe trek je de aandacht en krijg je meer interactie op social media?

Waarom is interactie op social media belangrijk?

Interactie op social media is belangrijk voor je zichtbaarheid én om relaties op te bouwen.

Online zichtbaarheid

Als mensen reageren dan wordt jouw bericht ook aan hun netwerk getoond. Daarmee heb je dus een groter bereik. Maar de algoritmes van Facebook Instagram, Linkedin en andere social netwerken belonen je ook omdat je blijkbaar interessante content deelt. Daardoor tonen ze ook je volgende berichten aan meer mensen.

Relaties opbouwen

Interactie zorgt ook voor het opbouwen van relaties. Door met mensen in gesprek te gaan, leren jullie elkaar beter kennen. En mensen doen alleen zaken met mensen die ze aardig vinden en vertrouwen. Relaties ontstaan door kleine interacties in de loop van de tijd. Social media heten niet voor niets SOCIAL media. Het draait dus om interactie, om tweerichtingsverkeer. Maar hoe kun je interactie op social media stimuleren?

Social media training

Tips voor meer interactie op social media

Hieronder een aantal tips die zorgen voor meer interactie op social media. Ben je nog op zoek naar content inspiratie? Bekijk dan eens onderstaande video. Met deze tips zit je nooit zonder content ideeën voor je blog, video, podcast of social media berichten. Voeg daar onderstaande tips aan toe voor meer interactie en zie het aantal volgers, likes en reacties groeien!

 

1. Probeer een haakje te vinden

Vaak proberen we nog steeds zo veel mogelijk mensen in één keer te bereiken, dus we proberen met een zelfde bericht iedereen aan te spreken waardoor niemand zich aangesproken voelt. Het kan soms beter zijn om een specifieke groep mensen aan te spreken.

Dus start je bericht eens met:’ voor alle bloggers in mijn tijdijn, ‘voor alle CEO’s in brabant’ of ‘Hey ondernemende moeders met een webshop’. Zeker weten als jij een moeder met een webshop bent, dat je dan stopt met scrollen en verder leest?

Haakje vinden op social media

2. Stel vragen

Wil je meer interactie op social media? Dan is het goed om vragen te stellen. Als je een vraag ziet, ben je sowieso geneigd om deze te beantwoorden. Hierdoor lok je dus interactie uit. Zeker als die vraag heel specifiek is en heel gemakkelijk om te beantwoorden. Als mensen niet teveel moeite hoeven doen, zijn ze eerder geneigd om te reageren als je vragen stelt.

Op de meeste social media kanalen kun je ook gebruik maken van een pollfunctie. Mensen hoeven dan alleen maar een antwoord aan te klikken. Dat is snel, gemakkelijk en het kan jou weer waardevolle informatie opleveren ;

3. Het hoeft niet over je bedrijf te gaan

Vaak worden social media alleen nog gebruikt als een soort digitale reclamefolder, maar mensen zitten over het algemeen op social media om te weten wat vrienden en bekenden aan het doen zijn. En trouwens: ‘business is always personal’,

Het hoeft dus niet altijd alleen maar over je bedrijf te gaan. Juist niet. Mensen willen ook meer weten over jou als persoon. Wat houdt jou bezig? Welke hobby’s heb je? Als mensen overeenkomsten zien, zich hierin herkennen, hebben ze ook eerder een klik met je.

4. Zorg dat het iets met de emotie doet

Het is goed om je kennis te delen en te laten zien welke kennis je in huis hebt. Zo weten mensen waarvoor ze bij jou moeten zijn. Maar breng dit wel op een persoonlijke manier zodat het mensen ook raakt, zodat het wat met hun emotie doet.

Mensen onthouden niet wat je zegt of doet, maar wel welk gevoel jij hen gaf. Als jij dus een gevoelige snaar raakt bij mensen, besteden ze er aandacht aan. Mensen herkennen zich hierin en kunnen zich hier gemakkelijker mee identificeren, en zullen dus eerder reageren.

5. Reageer ook op berichten van anderen

Door ook op berichten van anderen te reageren, krijg je meer interactie. Zie dit als een soort digitale handdruk waarmee jij je introduceert. waardoor mensen je kunnen leren kennen. Als jij een doordachte reactie plaats, is de kans groot dat mensen jouw profiel checken.

En als ze zien dat jij interessante content deelt, ook reageren. We zijn geneigd om ook wat voor anderen terug te doen. Dus reageer niet alleen met een ‘like’ maar met een doordachte, inhoudelijke reactie van minimaal 4 woorden.

Meer social media tips?

Wil je meer social media tips? Dan heb ik hier al genoeg content over gemaakt. Bekijk onderstaande overzichten voor jouw favoriete social media kanaal.

Welke tip ga jij gebruiken om meer interactie op social media te krijgen zodat je beter zichtbaar wordt én relaties opbouwt?

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Meer interactie op social media? Wil je meer volgers en klanten? Deel boeiende content die mensen raakt en boeit. Lok reacties uit met je content. Lees verder als je wilt weten hoe je meer interactie op social media krijgt | social media tips | social media marketing | interactie op social media | online marketing | social media volgers | online zichtbaarheid | content marketing | content ideeën | #socialmediatips #themarketingfactory #onlinezichtbaarheid #contenttips

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Kim
Door

Kim

op 05 Feb 2020

Super bedankt voor de tips, die gaan me zeker helpen!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Feb 2020

Tof om te horen dat je wat hebt aan deze tips en hopelijk gaan ze je ook meer interactie op social media opleveren natuurlijk!

Felice Veenman
Door

Felice Veenman

op 05 Feb 2020

inderdaad interactie is niet altijd zo makkelijk, zo vind ik het lastig om de juiste vragen te stellen

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Feb 2020

Vraag gewoon wat je wilt weten of wat je wilt dat mensen doen ;)

rachel
Door

rachel

op 05 Feb 2020

handige tips weer!! social media blijft gewoon belangrijk

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Feb 2020

Yep social media blijft zeker belangrijk en hoe meer interactie op social media, hoe beter voor je bereik en om relaties op te bouwen.

Lodi
Door

Lodi

op 05 Feb 2020

Hele goede tips, ik merk dat sinds ik meer bij anderen reageer ook veel meer reactie terug krijg een dit is alleen maar hartstikke leuk, ik leer mensen ook veel beter kennen. Meer tips heb ik eigenlijk niet, ik neem die van jou mee!

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 05 Feb 2020

Wat leuk dat je mijn tips voor meer interactie op social media meeneemt en goed om te horen dat als je reageert op anderen dat je ook zelf meer reacties krijgt ;)

Reactie plaatsen