Slimme Instagram campagne voor alcoholverslaving
Slimme Instagram campagne voor alcoholverslaving
30 september 2016 

Slimme Instagram campagne voor alcoholverslaving

Op het eerste gezicht lijkt het Instagram account van de 25-jarige Louise Delage een heel normaal Instagram account. Een jonge Parisienne maakt veel plezier in het leven. Ze shopt, maakt tripjes en bezoekt feestjes, en deelt net als zo velen de selfies van haar belevenissen op Instagram.

instagramaccount-alcoholcampagne

Louise lijkt een mooi leven te lijden. Maar schijn bedriegt soms. Wie de foto’s nog eens aandachtiger bekijkt, valt waarschijnlijk op dat ze op bijna alle foto’s een alcoholische versnapering vast heeft. Op ongeveer 95% van de 150 foto’s staat ook een alcoholisch drankje. En dat is geen toeval. Het account onthulde dat dit account speciaal in het leven geroepen was voor een campagne van Addict Aide, een Franse organisatie voor alcoholpreventie.

instagramaccount-blijkt-alcoholcampagne

Met de campagne ‘Like My Addiction’ wilde Addict Aide aantonen hoe lastig het kan zijn om een alcoholverslaving op te merken, zelfs als het in je directe omgeving is. En de campagne was zeer zeker geslaagd. Het account werd begin augustus opgericht en had in 2 maanden tijd meer dan 18.000 volgers doordat er slim gebruik gemaakt werd van populaire hashtags. De foto’s werden meer dan 50.000 keer geliked en bijna niemand merkte de hoeveelheid alcoholische drankjes op.

De laatste post op het account is een video waarin de campagne onthuld werd. Als je nog eens aandachtig het Instagram account van Louise Delage bekijkt, zie je inderdaad dat haar leuke momenten bijna zonder uitzondering met alcohol gepaard gaan. Een knappe campagne die mooi gebruik maakt van dit medium.

Over de schrijver
Ik geef praktische online marketing en social media advies. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het stap-voor-stap zelf kunt toepassen, zonder technisch gedoe.
Reactie plaatsen