Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging. Je hebt dus geen uitnodiging nodig om toegang te krijgen. Pinterest bestaat al sinds 2008, maar was in het begin in een beta versie. Dat wilde zeggen dat je alleen op uitnodiging lid kon worden. Maar tegenwoordig is Pinterest voor iedereen toegankelijk. Je kunt gewoon een Pinterest account aanmaken. 

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging

Tegenwoordig gebruiken wereldwijd al meer dan 250 miljoen mensen Pinterest. Het is een geweldig platform om inspiratie te vinden als je op zoek bent naar nieuwe ideeën voor de inrichting van je huis of lekkere recepten. Zo is Pinterest ook ooit begonnen.

Waarom is Pinterest interessant?

Maar inmiddels is Pinterest uitgegroeid tot een visuele zoekmachine.

Het is dus ook zakelijk interessant om jezelf online zichtbaar te maken en beter gevonden te worden. En met miljoenen dagelijkse gebruikers is dat een groot publiek die je kunt bereiken.

Zelf krijg ik veel shares via Facebook. Zodra ik een nieuw blog online plaats, pin ik een afbeelding van dit op Pinterest.

Pinterest account aanmaken

Pinterest is toegankelijk zonder uitnodiging.  Iedereen heeft toegang tot Pinterest. Je kunt nu gewoon een account aanmaken op Pinterest.com. Aanmelden is mogelijk met je Facebook account, maar ook gewoon met jouw e-mail adres.

Zakelijk Pinterest account

Ook kun je een zakelijk Pinterest account aanmaken. Het voordeel daarvan is dat je statistieken krijgt en dat je kunt adverteren. Ben je van plan om Pinterest zakelijk te gebruiken? Maak dan een zakelijk Pinterest account aan! Die Pinterest statistieken zijn enorm handig.

Wat is Pinterest?

Voor diegenen die nog niet precies weten wat pinterest is, volgt hier nog een korte uitleg. De naam Pinterest is een samentrekking van ‘to pin’ (vastmaken) en ‘interesting’ (interessante dingen). Bij Pinterest draait alles om plaatjes. Plaatjes die door de gebruikers van het web worden geplukt om vervolgens te worden samengevoegd op een ‘board’.

Pinterest is een online prikbord waarop gebruikers plaatjes verzamelen en delen (pinnen) van de dingen die zij mooi, leuk of interessant vinden. Je pint deze beelden vast op één van je pinboards rond een bepaald thema (recepten, quotes, vakanties etc) waardoor je ze sorteert per onderwerp en kunt delen met anderen.

Mensen kunnen al jouw boards gaan volgen of alleen bepaalde boards op basis van interesse. Jouw prikborden en die van alle anderen zijn openbaar. Je kunt dus zien wat anderen leuk en interesant vinden en deze foto’s en video’s vervolgens weer ‘repinnen’ naar je eigen pinboards. Pinterest is een erg fijne website om plaatjes te verzamelen en te delen.  Je kunt er ook veel inspiratie opdoen.

Wat kun je zakelijk met Pinterest?

Maar Pinterest is veel meer dan alleen maar het verzamelen en delen van interessante en inspirerende beelden. Je kunt het ook heel goed voor zakelijke doeleinden inzetten. Mensen zoeken op Pinterest naar inspiratie. Pinterest is dus eigenlijk een visuele zoekmachine.

En juist dat is de kracht van Pinterest voor ondernemers. Je krijgt dus meer bezoekers op je website als je actief gebruik maakt van Pinterest.

Zakelijke Pinterest tips

Hieronder vind je nog meer informatie voor als je Pinterest zakelijk inzet:

Happy pinning!