Wat zijn de voordelen van een online training geven als kennisondernemer?
Wat zijn de voordelen van een online training geven als kennisondernemer?
06 oktober 2020 
5 min. leestijd

Wat zijn de voordelen van een online training geven als kennisondernemer?

Een online training geven, is een perfecte manier om jouw kennis te delen. Je kunt meer mensen tegelijkertijd helpen, (deels) passief inkomen verdienen en je bedrijf sneller opschalen. In dit artikel leg ik uit wat het voordeel is van een online training geven.

– Laatste update 12 februari 2023 – 

Makkelijker, leuker en efficiënter

Ik ben al lang fan van online trainingen want het maakt dingen een stuk makkelijker, efficiënter en leuker in je bedrijf. Ik verkoop mijn kennis grotendeels in online programma’s.

Want je kunt je kennis ook prima online overbrengen. Zo kun je meer mensen tegelijkertijd helpen, (deels) passief inkomen verdienen en je bedrijf sneller opschalen.

Maar mocht jij nog niet overtuigd zijn, lees dan vooral verder. Hopelijk ben je dan na het lezen van dit artikel net ze enthousiast als ik over een online training geven.

online training geven - aanmelden gratis ebook online training maken in 5 stappen.

Online training

Online trainingen zijn niet nieuw, maar sinds de corona pandemie zijn we steeds meer gewend om aan online vergaderen, online borrelen en ook online trainingen. Lang leve internet 😉

Misschien ben je noodgedwongen gestart met online trainingen geven en vind je het helemaal niks. Sta je hier nog steeds wat sceptisch tegenover en kun je niet wachten om gewoon weer voor de groep te staan of 1-op-1 met klanten aan de slag te gaan.

Maar een online training geven, is niet iets wat je alleen uit pure nood doet (als we allemaal thuis moeten werken).

Het is een volwaardige eigen aanpak die interessante mogelijkheden biedt voor ondernemers. Ook na het corona tijdperk (ik hoop toch dat het ooit zover komt).

Leestip:

Online training in allerlei soorten en maten

Een online training, online programma, e-learning of virtueel lesgeven. Je kunt er allerlei benamingen aangeven 😉 Zelf heb ik het meestal over een online training of een online programma. Dit fenomeen is niet nieuw.

Online trainingen heb je in alle soorten en maten.

Zo heb je trainingen van een uurtje, een paar maanden tot volledige jaarprogramma’s. Ook kun je een live training geven (dat doe ik bij mijn webinars) of de lesstof al van te voren opnemen. Of je geeft het de eerste keer live en kunt daarna de opnames verkopen.

Mensen kunnen toegang krijgen tot een online leeromgeving of je kunt jouw hele training leveren via Instagram of e-mail. Dat laatste doe ik bijvoorbeeld met mijn gratis Pinterest training. Mensen ontvangen gewoon 5 mailtjes en alle lesstof staat in die e-mails. Het belangrijkste is dat je een manier kiest die bij jou én jouw inhoud past.

Mooie aanvulling in je bedrijf

Maar welke vorm je ook kiest, een online training geven, kan een mooie aanvulling zijn in je bedrijf of zelfs een volledig nieuw verdienmodel. Ik verdien het grootste deel van mijn inkomen met online programma’s.

Zo kun je een gratis webinar geven om een offline training te promoten of een instructiefilmpje online zetten. Dan zet je het in als educatie marketing om andere diensten of producten te promoten.

Je kunt ook betaalde online trainingen aanbieden als product, dus als extra inkomstenstroom om (deels) passief inkomen te verdienen. Als je een goede training maakt, kun je deze namelijk zo vaak verkopen als je wilt. Zo heb ik een aantal online programma’s.

Zelf heb ik ervoor gekozen om er ook echt een nieuw verdienmodel van te maken omdat ik meer online wilde werken. En tegenwoordig verdien ik dus het grootste deel van mijn inkomen met online trainingen verkopen.

Voordelen van online training geven

Wil je niet langer uurtje-factuurtje werken? Wil je (deels) passief inkomen verdienen? Of wil je (net zoals ik) niet langer onnodig veel tijd doorbrengen in de file maar lekker vanuit huis werken in je joggingbroek? 

Dan is het een goed idee om een online training te geven. Hieronder een aantal voordelen van online trainingen (en dan ga ik ervan uit dat je dit niet iedere keer live doet, hooguit de eerste keer en dan maak je een product van de opnames). Dat is namelijk een stuk efficiënter.

1. Bedrijf opschalen

Als je een goed online programma hebt, kun je deze zo vaak verkopen als je wilt. Dit is een mooie extra bron van inkomsten of zelfs je belangrijkste inkomstenbron. Zo kun jij je inkomen moeiteloos vertienvoudigen. Als jij je tijd ruilt voor geld is er een limiet aan hoeveel je kunt verdienen. Je kunt je prijzen verhogen of meer uren werken, maar uiteindelijk is er een limiet aan de uren die je hebt.

2. Meer mensen helpen

Je kunt meer mensen helpen en dus meer impact maken. Omdat je geen trainingsruimte nodig hebt, is er geen limiet aan het aantal deelnemers. Dus het maakt niet uit of je één deelnemer hebt of honderden. Daardoor kun jij meer mensen tegelijkertijd hebben. Ook mensen die het zich misschien niet kunnen veroorloven om jouw uurtarief te betalen of die ver weg wonen.

3. Efficiënter werken

Je kunt zo’n online training zo vaak gebruiken als je wilt. Dat scheelt veel tijd. Doordat jij je training niet iedere keer opnieuw hoeft te geven en geen reistijd hebt, houd je ook meer tijd over voor andere dingen in je bedrijf of je kunt natuurlijk wat leuks gaan doen met de kinderen terwijl je business gewoon doordraait. Bovendien is het een stuk milieuvriendelijker omdat jij en de deelnemers niet hoeven te reizen, je geen trainingslocatie nodig hebt en minder papier gebruikt.

4. Ondernemen op jouw voorwaarden

Je hoeft geen maatwerk meer te leveren en offertes te maken want met jouw online training heb je een standaard aanbod. Ook kun jij je eigen tijd indelen want het maakt bij wijzen van spreken niet uit of jij je training midden in de nacht opneemt of dat je dit in Portugal doet. Je kunt dus werken waar en wanneer het jou uitkomt.

5. Passief inkomen verdienen

Bovendien draait je business gewoon door want zo’n training kun je continu verkopen waardoor je passief inkomen verdient. Dit betekent niet dat je slapend rijk kunt worden want je zult nog wel wat aan je marketing moeten doen, maar mensen kunnen jouw training 24/7 kopen. Ook kun je een groot deel van je verkoop- en marketingproces automatiseren met zogenaamde verkoopfunnels.

6. Niet iedere keer hetzelfde vertellen

Misschien ben je het beu dat je iedere keer hetzelfde verhaal vertelt tijdens een training of workshop. Dan is een online training geven dus een mooie uitkomst want dan hoef je het maar één keer te vertellen. Je kunt dit bijvoorbeeld de eerste keer live online geven en dan opnemen. Of als je het te spannend vindt om dit live te doen dan kun je de video’s van te voren opnemen.

7. Kennis beter overbrengen

Deelnemers kunnen je lessen zo vaak bekijken als ze willen waardoor die kennis beter beklijft. Ook kun je verschillende soorten content gebruiken om je kennis over te brengen, zoals video’s, audiobestanden, quizzen, digitale werkboeken, etc. Hierdoor blijft die kennis beter hangen bij de deelnemers en maakt het zo’n training ook leuker.

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Voordelen van een online training geven als ondernemer | Meer klanten via internet | online training geven | online programma geven | online cursus | online marketing strategie | online zichtbaarheid | online verkopen | online geld verdienen | |sociale media training | online ondernemen | #onlinetraining #themarketingfactory #onlinecursus

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen