Fans en ambassadeurs zijn je nieuwe verkoopwapen
Fans en ambassadeurs zijn je nieuwe verkoopwapen
14 november 2011 
1 min. leestijd

Fans en ambassadeurs zijn je nieuwe verkoopwapen

Klanten geloven niet meer klakkeloos wat je zegt. Ze zijn kritischer en hebben een stem die ze laten horen. Ze denken graag actief met je mee en verlangen direct een reactie als ze vinden dat iets niet gaat zoals het hoort. Je digitale reputatie en interactie met klanten worden dus steeds belangrijker. Door sociale media effectief in te zetten, kom je te weten wat er leeft bij je doelgroep en wat er over je merk gezegd wordt.

Klanten als ambassadeurs

Het wordt steeds belangrijker wanneer en hoe er over je bedrijf of merk wordt gesproken op internet. Als je goed naar je klanten luistert en goede service levert, dan vertellen je klanten dat maar al te graag aan hun sociale netwerk. Je klanten worden dus je ambassadeurs. Een betere marketing voor je bedrijf of merk is er niet! Een ander voordeel is dat je veel minder tijd kwijt bent aan zaken als promotie, verkoop, klantenservice en marktonderzoek.

Sociale waarde van je netwerken

Tegenwoordig is tijd schaars en de hoeveelheid informatie is killing. Voor bijna alle producten en diensten zijn er heel wat verschillende aanbieders te vinden. Waarop baseert iemand nu zijn keuze? Steeds vaker door de meningen van mensen in hun online sociale netwerk. Mensen zoeken bevestiging als ze overwegen om een bepaald product aan te schaffen en gaan vragen stellen aan vrienden en hun vrienden.

Werk aan een online netwerk

Dit gebeurde vroeger ook op het werk of op een feestje, maar nu dus steeds vaker online. De sociale waarde van je online netwerk wordt dus steeds belangrijker. Stel dat jij van plan bent om een nieuwe fiets te kopen heb je dan meer vertrouwen in de informatie in een advertentie van de verkoper of in de gebruikservaringen van bekenden? Precies en juist daarom is het belangrijk om te bouwen aan een actief online netwerk met fans en ambassadeurs  die gratis en voor niks jouw bedrijf of merk promoten.

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen