Beheerdersrollen instellen Facebook bedrijfspagina
Beheerdersrollen instellen Facebook bedrijfspagina
07 juni 2012 
1 min. leestijd

Beheerdersrollen instellen Facebook bedrijfspagina

Facebook bedrijfspagina’s hebben soms meer dan één beheerder om de pagina te managen. Het is sinds kort mogelijk om deze beheerders ook verschillende rollen toe te wijzen.

Voorheen waren alle beheerders gelijk. Iedereen was ‘manager’. Nu is het mogelijk om de beheerders van de Facebook bedrijfspagina verschillende rechten toe te kennen.

Met de verschillende rechten kun je onderscheid maken in de beheerders. De rol bepaalt welke onderdelen van een bedrijfspagina je wel of niet kan beheren.

Welke beheerdersrollen zijn er mogelijk?

Facebook paginabeheerders kunnen nu 5 verschillende rollen hebben. Iedere rol heeft weer andere rechten. Alleen ‘managers’ kunnen zien wat voor soort beheerder iemand is.

Standaard zijn alle beheerders van een Facebook bedrijfspagina ingesteld als ‘manager’. Een manager heeft volledige rechten en kan alle informatie op de pagina zien en aanpassen. Je kunt de rechten van een beheerder nu wijzigen door ze een andere beheerrol toe te kennen.

In onderstaande tabel een overzicht van de 5 beheerdersrollen en de rechten die bij deze rol horen. Jouw beheerdersrol bepaalt in welke mate jij bepaalde informatie wel of niet kan zien en aanpassen.

facebook-beheerdersrollen

Hoe kun je beheerdersrollen instellen?

  • Ga naar het ‘Administratiepanel’ van je bedrijfspagina.
  • Kies voor ‘Pagina bewerken’.
  • Klik op ‘Beheerdersrollen’.

facebook-beheerdersrollen-instellen

Er verschijnt een overzicht van alle beheerders van je Facebook bedrijfspagina.

Per beheerder kun je een rol bepalen.

facebook-beheerdersrollen-bedrijfspagina-instellen

Vond je dit artikel nuttig? Klik dan op een van de knoppen hieronder. Deel het artikel gerust met je netwerk.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Karin Wangko
Door

Karin Wangko

op 24 Jun 2020

Beste Maaike, Per ongeluk heb ik alle 3 de beheerders verwijderd van onze bedrijfspagina en is de pagina nu zwevend. Is er nu helemaal niets meer aan te doen? Kan ik FB op geen enkele manier contacten voor hulp? Dank vast. Groet, Karin

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 25 Jun 2020

Oeps dat is niet handig. Facebook is helaas lastig te bereiken. Je zou deze vraag eens kunnen stellen in de Dutch Facebook groep. Misschien dat iemand daar weet wat je nu kunt doen.

Sia
Door

Sia

op 19 Feb 2020

Ik ben beheerder van een Wijkbelangenvereniging Facebookpagina en nu zit ik het met het volgende: wanneer ik iets deel vanaf mijn eigen facebookpagina, staat op de Wijkbelangen pagina mijn naam vermeld als zijnde gedeeld. En dat wil ik niet. Kan ik dit voorkomen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 20 Feb 2020

Je kunt dit ook delen als pagina maar daarvoor is het goed om dit op je laptop te doen en niet op een mobiel.

Cathy Pujol van Rijn
Door

Cathy Pujol van Rijn

op 08 Oct 2019

Beste Maaike misschien dat jij me kan helpen. Ik heb 2 zakelijk accounts gekoppeld aan mijn privé account. Helaas zijn onze pagina's gehackt en heeft de hacker mijn plaats ingenomen als beheerder. Voor Facebook lijkt alles normaal maar ik kan niks meer plaatsen op mijn zakelijke accounts. Vandaag zijn we erachter gekomen dat de beheerder (hacker) verwijderd is alleen nu hebben beide pagina's geen beheerder meer en ik dus ook niet terwijl ze wel gekoppeld zijn aan mijn privé account. Weet jij toevallig een oplossing, alvast bedankt Cathy

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 09 Oct 2019

Wat vervelend. Helaas weet ik hier geen oplossing voor. Misschien zou je de vraag eens voor kunnen leggen in de Dutch Facebook groep (is dus een groep op Facebook). Misschien dat daar iemand je advies kan geven.

Sandra
Door

Sandra

op 30 Aug 2019

Op een of ander manier heeft onze bedrijfspagina geen beheerder meer. Enig idee wat we hieraan kunnen doen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Aug 2019

Dan heb je een probleem. Als een pagina geen beheerder heeft, kan deze ook niet toegewezen worden. De persoon die de pagina heeft aangemaakt word automatisch beheerder. Als deze zichzelf verwijderd en niemand anders de beheerders rol heeft toegewezen, dan blijft de pagina actief zonder beheerder.

Yvonne
Door

Yvonne

op 26 Oct 2018

Ik ben op een zakelijke facebook pagina beheerder, samen met 3 anderen. Degene die de pagina heeft aangemaakt heeft haar privé facebook opgezet en met die gegevens is ze beheerder. Hierdoor zal ze haar beheerdersaccount verliezen, maar dat is geen probleem. De grote vraag is: heeft dit gevolgen voor onze pagina?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 27 Oct 2018

Hoi Yvonne, nee hoor dat heeft geen gevolgen zolang jullie ook maar beheerders zijn van de pagina en toegang hebben tot alle functies. Groetjes, Maaike

bert
Door

bert

op 05 Sep 2018

ik heb een zakelijke pagina maar mijn ex is beheerder. zij moet eraf. hoe is dit mogelijk?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 07 Sep 2018

Als jij ook beheerder bent van die Facebook pagina kun je andere beheerders gewoon verwijderen. Indien jij zelf gen beheerder bent dan wordt het lastig....dan zul je in gesprek moeten om te zorgen dat je ex jou toevoegt als beheerder.

Bruno Libbrecht
Door

Bruno Libbrecht

op 18 Jun 2018

Beste We hebben een probleem met onze pagina. Ik ben plots verdwenen als beheerder van de pagina. Mijn colleg's zijn enkel redacteur en kunnen niks doen...? Dit is nu al 4 dagen zo. Hoe lossen we dit op. Facebook reageerde nog niet op onze vraag.

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 26 Jun 2018

Hi Bruno,Vervelend. Helaas werk ik niet bij Facebook en kan ik je hier niet bij helpen. Heel veel succes in ieder geval.Maaike

Paul peters
Door

Paul peters

op 30 Sep 2015

Hallo,ik heb bijna het zelfde probleem.mijn carnavalspagina waar ik de beheerder van ben.daar heb ik me per ongeluk zelf van verwijderd waardoor ik nu niks meer kan op deze pagina.Iemand een idee hoe dit valt op te lossen..

rina ypma
Door

rina ypma

op 12 Aug 2015

Goedemiddag, Onlangs is mijn (bedrijfs) Facebook account omgezet naar een bedrijfspagina. Nu ben ik geen beheerder meer van deze pagina en is deze pagina "zwevend". Ik zou graag weer beheerder willen worden want ik kan nu niks met deze bedrijfspagina.Ik hoop dat u mij kan helpen?

Claudia
Door

Claudia

op 19 Sep 2015

ik heb hetzelfde probleem.. heel frustrerend

Debby Zuijderwijk
Door

Debby Zuijderwijk

op 25 Jan 2014

Een vriendin van mij komt met de volgende vraag of ik haar probleem kan oplossen maar helaas tot nu toe niet, ik hoop dan ook dat jullie de oplossing weten.Zij is nl met haar prive e-mailadres "maker van de inhoud" van de bedrijfspagina. Echter de managerfunctie is waarschijnlijk door de eerste oprichter (bedrijfovername) ooit een keer in handen geweest, echter dit profiel is definitief verwijderd. Is er een mogelijkheid om haar toch manager te maken, zodat zij de paginaintellingen kan beheren?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Jan 2014

Kun je mij aub jouw gegevens mailen op info@themarketingfactory.nl zodat ik dit even met je kan doornemen.Groetjes, Maaike

Hester
Door

Hester

op 31 May 2013

Dag Maaike en Kim,Ik zit met precies hetzelfde probleem, alleen of ik anderen beheerder kan maken weet ik niet. Dit heb ik nog niet geprobeerd. Iemand opperde dat het kan komen doordat de pagina is omgezet vanuit een profiel naar een pagina. Dat zou het kunnen zijn. Maar idd, hoe kan ik nu mezelf beheerder maken op deze pagina die ik voor een klant beheer?Maaike, heb jij tips?Alvast bedankt en vriendelijke groet, Hester

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 03 Jun 2013

Hester,Kun je mij ook even een e-mail sturen op info@themarketingfactory.nl met je gegevens. Dan kan ik even met je meekijken.Groet, Maaike

Kim
Door

Kim

op 24 May 2013

Beste Maaike,Ik beheer onder mijn zakelijke e-mailadres een Facebook-bedrijfspagina. Nu wil ik mijn persoonlijke account toevoegen als beheerder. Ik heb mijn 'vind-ik-leuks' al openbaar gezet. Maar elke keer als ik op opslaan druk, geeft Facebook de melding weer dat ik alleen mensen beheerder kan maken die de pagina al geliked hebben. Ik heb de pagina geliked en dit is ook zichtbaar.Ook heb ik al geprobeerd om de pagina te ontliken en dan weer opnieuw te liken. Maar niets wil werken. Bij andere personen (collega's) lukt het wel om hen manager te maken.Waar ligt dit aan? Ik hoop dat je een idee of een antwoord hebt voor mij.Alvast bedankt!Met vriendelijke groet

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 31 May 2013

Beste Kim,Ik heb niet direct een antwoord voor je maar zou je me aub een mail kunnen sturen met jouw gegevens op info@themarketingfactory.nl. Dan wil ik wel kijken of ik je hiermee kan helpen.Groet, Maaike

Suzanne van Egmond
Door

Suzanne van Egmond

op 11 Feb 2013

Ik beheer de zakelijke pagina van mijn werkgever. Ik wilde mensen toevoegen als moderator en heb per ongeluk daarmee mezelf tot moderator gemaakt! Nu kan ik dus niets meer op de pagina plaatsen, omdat ik geen beheerder ben. Maar omdat ik als enige toegang had tot het account kan er niemand anders in. Bovendien kan ik mezelf niet meer terugplaatsen als beheerder, want dat kan alleen een beheerder! Ik kan mezelf alleen als moderator verwijderen, maar dat lijkt me de oplossing niet, omdat er dan helemaal niemand meer is die de pagina in kan. Ik weet niet meer wat ik moet doen... Weet iemand hoe ik dit moet oplossen?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 19 Feb 2013

Beste Suzanne,Normaal gesproken zou er altijd een manager moeten zijn en zou je dit niet kunnen veranderen.Groet, Maaike

Reactie plaatsen