Twitter Explore: snel populair nieuws ontdekken
Twitter Explore: snel populair nieuws ontdekken
26 januari 2017 
1 min. leestijd

Twitter Explore: snel populair nieuws ontdekken

Twitter Explore is een nieuwe functie op de Twitter app. In het Nederlands zie je de ‘verken’ knop, als een vergrootglas onderaan in het menu. Met de ‘Explore’ of ‘Verken’ knop kun je snel ontdekken wat er actueel is en gemakkelijk interessante content op Twitter vinden. Voorheen moest je hier zelf actief naar zoeken op Twitter, nu wordt het op één plek verzameld.

Twitter als nieuwskanaal

Wil je weten wat er actueel is of wat het laatste nieuws is? Dan kijk je op gewoon even op Twitter. Twitter als nieuwskanaal. Dit is altijd al zo geweest dat het nieuws meestal als eerste bekend is op Twitter.

Twitter wordt meer en meer een nieuwsplatform. Eerder schreef ik al dat Twitter in de app store de app ook verplaatst heeft van ‘Sociaal netwerken’ naar de categorie ‘Nieuws’. Ik sprak daar ook over met Jeffrey Graham, Head of Research bij Twitter.

Nieuws ontdekken op Twitter

Veel mensen gebruiken Twitter ook om nieuws te vinden, zonder dat ze zelf actief Twitteren. Er zijn op Twitter verschillende manieren om te kijken wat er actueel is en waar veel over gesproken wordt:

Natuurlijk heb je jouw eigen tijdlijn. Daarnaast heb je de ‘Trending Topics’, de onderwerpen waarover op dit moment veel gesproken wordt. En eerder introduceerde Twitter al Moments waar je een overzicht ziet van de meest populaire berichten. En je heb ook gewoon de zoekfunctie nog.

Maar daarvoor moet je dus op verschillende plekken op Twitter kijken om te zien wat er speelt. Daarom nu de introductie van Twitter Explore waar je al het nieuws verzameld vindt.

Twitter Explore: nieuws op één plek

Je hebt dus verschillende manieren om interessante content te vinden op Twitter. Maar je moest hier voorheen dus wel zelf actief naar zoeken of deze op verschillende plaatsen halen. Twitter Explore vindt je door in het menu op het vergrootglas te klikken.

twitter-explore-nieuws-op-een-plek-verzameldMet Twitter Explore kun je nu gemakkelijk en snel zien wat er hot en happening is, en wat de populaire actualiteiten zijn. Met Twitter Explore vindt je nu namelijk alles op één plek: trends, Moments, de populairste Live videos en de zoekfunctie.

Je hebt dus al het nieuws op één plek verzameld. Deze functie gaat de andere functies niet vervangen, maar is een extra service. Twitter Explore wordt de komende tijd uitgerold op de Twitter app in iOS en Android.

Ik denk dat dit een mooie toevoeging aan de Twitter app is zodat je minder handelingen hoeft uit te voeren om het nieuws en de actualiteit te ontdekken. Zelf gebruik ik Twitter niet alleen om te ontdekken wat er actueel is, maar ook zeker ook nog gewoon als sociaal netwerk.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen