Twitter profiel invullen
Het is goed om eerst je profiel volledig in te vullen voordat je wereldkundig gaat maken dat je kwiteert. Anderen weten dan wie je bent en de kans is groter dat mensen je ook terug gaan volgen. Twitter gaat over interactie en persoonlijk contact maken. Mensen weten graag met wie ze te maken hebben. Ze kijken vaak eerst naar je profiel voordat ze beslissen om je te gaan volgen

Tips om je Twitter profiel in te vullen

Bij ‘Instellingen’ kun je al je gegevens aanpassen. Je kunt hier je twitternaam wijzigen, een foto toevoegen, je bio invullen en aanpassen welke meldingen je wilt ontvangen.

twitter-profiel-invullen

Vervolgens kies je voor het tabblad 'Profiel'.

twitter-profiel-invullen

In dit scherm kun je je persoonlijke informatie kwijt. De informatie die je bij Profiel invult is de informatie die ook verschijnt op je openbare profiel en in de zoekresultaten.

 

Foto

Hier kun je een foto of een afbeelding uploaden van je computer. Dit is je avatar en is zichtbaar op je profielpagina en bij al je twitterberichten. De foto mag niet groter zijn dan 700kB dus het kan zijn dat je de foto die je wilt uploaden eerst moet verkleinen.

Het is ook het handigste om een vierkante foto te uploaden omdat er een vierkant formaat gebruikt wordt. Anders wordt er foto maar een uitsnede getoond.

Naam

Dit is je volledige naam die je al eerder ingevuld hebt en niet je gebruikersnaam of twitternaam.

Locatie

De meeste mensen vullen hier de plaats in waar ze wonen of werken. Anderen volstaan met Nederland.

URL

Je kunt hier een link toevoegen naar je eigen website, maar ook naar bijvoorbeeld je LinkedIn-profiel.

Bio

In maximaal 160 tekens kun je hier iets over jezelf vertellen, over je werk of zaken die belangrijk voor je zijn. Veel mensen gebruiken hier trefwoorden waar ze op gevonden willen worden.

Facebook

Hier heb je de mogelijkheid om je Twitterberichten automatisch door te plaatsen naar je Facebookprofiel of Facebookpagina. De meeste gebruikers van Facebook zijn er niet dol op om voortdurend Twitterberichten te zien.

Artikelen in Twitter profiel invullen