Twitter koppelen aan Linkedin
LinkedIn is een zakelijk netwerk en je connecties zien dan ook graag relevante zakelijke updates. En ze zien niet graag al je Twitterberichten voorbij komen waarin je vertelt dat je koffie gaat drinken of gaat sporten. Houd hier dus rekening mee! Het is dus verstandig om je twitterupdates niet 1-op-1 door te plaatsen naar Linkedin, maar dit selectief te doen.

Maak de koppeling met Twitter vanuit LinkedIn

Houd hier dus rekening mee want anders heb je kans dat je connecties je updates blokkeren op LinkedIn en dat kan waarschijnlijk niet de bedoeling zijn.

Als je jezelf toch werk wil besparen en een bericht wil crossposten op zowel Twitter als Linkedin, dan kun je deze sociale netwerken koppelen. Maar maak de koppeling vanuit LinkedIn. LinkedIn zelf  biedt namelijk de mogelijkheid om selectief tweets door te plaatsen.

Hoe maak je de koppeling met Twitter?

Ga hiervoor naar je instellingen door links bovenaan op je naam te klikken. Vervolgens kies je in het uitklapmenu op 'Instellingen' (Settings).

linkedin-koppelen-aan-twitter

 

Onderaan kun je dan buj je profielinstellingen kiezen voor de optie ‘Uw Twitter instellingen beheren’.

linkedin-koppelen-aan-twitter-instellingen

 

Je komt dan in onderstaand scherm en vinkt de optie aan ‘Deel alleen tweets die #in bevatten (#li werkt ook) in mijn LinkedIn status'.

linkedin-koppelen-aan-twitter-instellingen-beheren

Als je nu tweets plaatst met de toevoeging #in of #li dan worden alleen deze berichten ook bij de statusupdates van LinkedIn geplaatst.

Zo kun je selecteren welke twitterberichten ook daadwerkelijk relevant zijn voor je zakelijke netwerk!

 

Artikelen in Linkedin koppelen aan Twitter