Hoe Facebook Timeline installeren?
De introductie van Timeline (Tijdlijn) is een van de grootste veranderingen van Facebook. Mark Zuckerberg beschreef Timeline als “a new way to express yourself”. Het is een manier om jezelf, jouw bezigheden en een overzicht van je leven op een pagina te presenteren. Het installeren van de tijdlijn betekent een complete restyling van je oude profielpagina met nog meer mogelijkheden.

Wat is Facebook Timeline?

Timeline of in het Nederlands Tijdlijn is een compleet nieuw design van je oude Facebook profielpagina. De tijdlijn biedt je de mogelijkheid om een compleet overzicht van je leven te laten zien en activiteiten toe te voegen. Via een tijdlijn kun je terug in de tijd om te kijken waar iemand op dat moment mee bezig was.

Het is een manier om jezelf, jouw bezigheden en een overzicht van je leven op een pagina te presenteren. Je kunt al je waardevolle momenten verzamelen op een plek en zelf beslissen welke dingen je wel of niet deelt met je Facebook vrienden.

In onderstaand filmpje een korte uitleg hoe de tijdlijn werkt:


Timeline installeren

Wil je zelf ook de tijdlijn installeren? Dat kan door op deze pagina op ‘Tijdlijn gaan gebruiken’ te klikken. De nieuwe tijdlijn zal je oude profiel vervangen, maar alle verhalen en foto’s blijven behouden.

7 dagen opmaak tijd

Als je besluit om de tijdlijn te activeren dan heb je nog zeven dagen de tijd om je tijdlijn helemaal naar wens aan te passen voordat anderen deze kunnen zien. Je kunt je tijdlijn ook al eerder publiceren, maar als je besluit te wachten zal deze automatisch live gaan na 7 dagen.

Je omslag

Hier heb je alle ruimte om een unieke foto in groot formaat toe te voegen. Dit is het eerste wat mensen te zien krijgen wanneer ze je tijdlijn bezoeken. Je profielfoto wordt nog steeds in klein format getoond.

Bekijken wat anderen zien

Als je wilt bekijken wat anderen kunnen zien van je tijdlijn, kun je het icoon met het radertje aanklikken bovenaan de tijdlijn en de button selecteren ‘Weergeven als’. Je ziet dan wat anderen kunnen zien van jouw tijdlijn.

Met ster markeren of verwijderen

Markeer je favoriete momenten in je tijdlijn met een ster om ze te vergroten naar breedbeeld of verwijder de momenten die je wilt verbergen.

Als je een bepaald moment uit je tijdlijn wilt vergroten, beweeg je over dat bericht en klik je op de ‘ster’. Het bericht wordt dan over twee kolommen getoond.

Je kunt op het ‘potlood’ klikken om het bericht te verbergen, te verwijderen of aan te passen.

Met het dropdown menu in je statusbalk kun je bepalen wie welke van je berichten kan zien. Je kunt zelfs de optie ‘Alleen ik’ kiezen voor berichten die je wel wilt bewaren, maar niet met anderen wilt delen.

Activiteitenlogboek


Met de tijdlijn heb je ook toegang tot een nieuwe toepassing: je activititeitenlogboek. Hier zie je al je activiteiten op Facebook, vanaf de eerste dag dat je actief was op Facebook. Het activiteitenlogboek is alleen zichtbaar voor jezelf. Anderen kunnen dit dus niet zien.

Naast ieder bericht in je activiteitenlogboek vind je twee dropdown menu’s. Met het eerste menu kun je deprivacy instellingen van dat bericht bekijken en aanpassen. Het tweede menu is om aan te geven of je hetbericht in je tijdlijn wilt plaatsen. Je kunt elk bericht uitvergroten, verbergen of verwijderen.

Veel plezier met je eigen Tijdlijn!

Artikelen in Hoe Facebook Timeline installeren?