De kracht van Slideshare
De kracht van Slideshare
31 mei 2013 
3 min. leestijd

De kracht van Slideshare

Slideshare wordt jammer genoeg nog vaak vergeten door ondernemers. Ze zijn vaak wel actief op Facebook, Twitter en LinkedIn, maar denken niet meteen aan Slideshare. Terwijl Slideshare een hele mooie toepassing om je te profileren en je expertise te laten zien. En het mooie is dat Slideshare bovendien heel goed geïndexeerd wordt door Google. Wat is Slideshare en hoe werkt Slideshare? Dat lees je in dit artikel.

Wat is Slideshare?

Wat is Sideshare? Slideshare is een handige online tool waar je op effectieve en eenvoudige wijze content kunt delen. Presentaties worden het meest gedeeld op Slideshare.

Slideshare kun je vergelijken met YouTube, maar dan om online presentaties te delen in plaats van video’s. Maar met slideshare kun je veel meer delen dan alleen presentatie. Je kunt ook pdf’s of word documenten delen en met de betaalde versie ook video’s.

welke-soorten-documenten-uploaden-op-slidesharw

Waarom slideshare gebruiken?

En waarom zou je jouw presentatie niet online delen? Wanneer mensen een presentatie van jou bijwonen dan kunnen ze deze nog eens rustig nakijken zonder dat je deze naar iedereen moet mailen of uitprinten.

Maar het is ook een mooie manier om jezelf te profileren bij een groter publiek. Wanneer je een presentatie geeft voor een groep of voor een verkoopgesprek dan heb je waarschijnlijk veel tijd besteed om een goede presentatie te maken.

Waarom zou je deze dan niet delen met veel meer mensen? Met mensen die niet bij het evenement aanwezig konden zijn of met wie je nog geen verkoopgesprek gehad hebt? Ook zij kunnen interesse hebben in je product na het zien van jouw presentatie.

Hoe werkt slideshare?

Om Slideshare te kunnen gebruiken dien je eerst een profiel aan te maken op slideshare.net.

Om een presentatie te uploaden klik je bovenaan op de button ‘upload’. Je kunt dan bladeren door de bestanden op je computer op zoek naar de juiste presentatie of document.

slideshare-presentatie-uploaden1

Dit document wordt automatisch omgezet naar een slideshare format en onder het document verschijnt een transcript van de presentatie waardoor de inhoud snel kan worden gescand.

  • Voeg een goede titel toe
  • Vul een duidelijke omschrijving in (maximaal 3000 tekens)
  • Voeg zelf tags toe zodat anderen de presentatie gemakkelijk kunnen vinden op die zoekwoorden (maximal 20 tags)
  • Kies de juiste categorie
  • Bij je ‘settings’ kun je aangeven welke rechten mensen hebben en of ze de presentatie mogen downloaden

gegevens-invullen-bij-slideshare-upload

Gegevens wijzigen of presentatie verwijderen

Wanneer je iets wil wijzigen, extra informatie wil toevoegen of de hele presentatie wil verwijderen dan kun je dit doen via de settings. Selecteer rechts bovenaan in het uitklapmenu ‘My ploades’.

slideshare-instellingen

Vervolgens krijg je een overzicht van jouw geuploade bestanden. Selecteer de presentatie of het bestand dat je wil aanpassen en kies voor ‘Edit settings’.

edit-slideshare-settings

In het volgende scherm kun je de wijzigingen opgeven, aangeven of anderen je presentatie mogen downloaden en je kunt ook audio en video toevoegen aan je presentatie.

Meer mogelijkheden met Slideshare

Slideshare heeft nog veel meer te bieden heeft dan alleen het delen van presentaties, PDF bestanden en documenten. Met een betaalde versie kun je je presentaties zowel openbaar als privé uploaden. Je kunt deze dan delen met een beperkte groep mensen. Wat kun je verder nog met Slideshare:

  • Veel interessante informatie vinden op Slideshare
  • Presentaties van anderen downloaden
  • Presentaties kun je delen via andere kanalen zoals je blog, LinkedIn, Twitter of Facebook
  • Je kunt andere gebruikers volgen
  • Commentaar toevoegen bij slideshare presentatie

Heb jij nog leuke aanvullingen, laat dit dan weten via het reactieveld hieronder.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen