Digitale producten
Digitale producten zijn producten die je verkoopt in een digitaal formaat. Dit zijn dus geen fysieke producten die je vast kan pakken. Denk daarbij aan een online training, membership site of een ebook. Je kunt een ebook niet ruiken of een website thema niet in je hand houden. Vaak zijn digitale producten informatie producten.

Informatieproducten zijn populaire digitale producten

De meest verkochte digitale producten zijn informatieproducten. Met informatieproducten, zoals de naam al doet vermoeden, verkoop je informatie. Ben je een auteur, spreker, trainer, coach, consultant of blogger bijvoorbeeld dan verdien jij je geld met het verkopen van je kennis. Hier kun je ook en digitaal product van maken door deze kennis te verpakken in een ebook of videotraining.

Passief inkomen

Het voordeel met zo’n digitaal product is dat je niet langer je tijd ruilt voor geld. Je werkt dus niet langer uurtje-factuurtje. Bovendien is het snel op te zetten en zijn daar niet heel veel kosten mee gemoeid. Je hoeft jouw videotraining of ebook maar een keer te maken en vervolgens kun je het keer op keer verkopen, op de automatische piloot dus zelfs als jij niet aan het werk bent. Leuk om een passief inkomen te verdienen!