Social media gebruik mannen en vrouwen anders?
Social media gebruik mannen en vrouwen anders?
21 december 2011 
1 min. leestijd

Social media gebruik mannen en vrouwen anders?

Sociale media zijn hot en inmiddels kunnen we wel stellen dat sociale media zeker geen hype meer zijn, maar een vast onderdeel uitmaken van ons sociale leven. Mensen brengen steeds meer tijd door op sociale media netwerken. 

Facebook spant hierbij de kroon. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 5 miljoen Facebook gebruikers. Maar waar worden de verschillende soiale media netwerken voor gebruikt? En wat is het verschil tussen dit gebruik bij mannen en vrouwen?

Keuze wel of geen Facebook vrienden

Een gemiddelde Facebook gebruiker heeft 130 vrienden en besteed 45 minuten per dag aan dit sociale netwerk. Vrouwen kiezen er vooral voor om Facebook vrienden te worden met mensen die ze ook echt kennen en voor mannen is Facebook ook een medium om te netwerken.

redenen van toevoegen en verwijderen van facebook vrienden

Gebruik sociale media 

Mannen en vrouwen gebruiken sociale media om andere redenen. Voor vrouwen is het vooral een sociaal gebeuren en een creatieve uitlaatplek. Ze geven ook graag positieve feedback en zijn natuurlijk op zoek naar leuke koopjes en aanbiedingen.

Mannen gebruiken sociale media eerder ook voor zakelijke doeleinden en om te netwerken.

redenen om sociale media te gebruiken

Als je sociale media inzet voor zakelijke doeleinden is het interessant om te weten hoe jouw doelgroep deze media gebruikt.

Het is van belang om je doelgroep te kennen en te weten hoe je hun aandacht kan trekken en op de juiste manier via sociale media kan benaderen. Mannen en vrouwen verschillen dus in de manier waarop zij sociale media gebruiken.

 

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen