Hoe krijg je meer verkopen? Met deze routines kun jij meer online verkopen en je omzet verdubbelen
Met deze routines kun jij meer online verkopen en gemakkelijk je omzet verdubbelen
03 juni 2024 
3 min. leestijd

Met deze routines kun jij meer online verkopen en gemakkelijk je omzet verdubbelen

Hoe krijg je meer verkopen? Door vaker te verkopen! Weet je al op welke omzet genererende activiteit jij je deze week gaat richten? Want als jij je omzet wilt verdubbelen zul je vaker je aanbod moeten doen. Zo simpel is het. Verderop vind je een aantal acties die je vandaag al kunt doen en die je nog geen 5 minuten kosten. 

Klanten komen niet vanzelf

Vaak denken we dat mensen wel weten wat ze bij je kunnen kopen. Maar klanten zien niet al je social media posts en openen niet al je mails. Voor jou voelt het alsof je mensen aan he spammen bent met je aanbod maar mensen zijn gewoon druk met hun eigen leven. Ze zijn minder met jou bezig dan jij misschien denkt😉 Herhaling is belangrijk, dus doe vaker je aanbod.

Zet je aanbod in de spotlight

Je wilt het mensen zo makkelijk mogelijk maken om te kopen. Mensen gaan niet vanzelf naar je website om te kijken hoe ze met je kunnen werken. Ze willen er sowieso niet teveel moeite voor hoeven doen. Je wilt jouw aanbod als het ware op een presenteerblaadje aanreiken en dit zelf onder de aandacht brengen.. Dat doe je door te lanceren.

Doe een lancering

Ga je aanbod lanceren. Daarmee zet jij je aanbod in de spotlight. Doe dit dus ook voor een bestaand aanbod. En je hoeft zo’n lancering niet altijd heel groot aan te pakken. Dit kan ook door gewoon een paar mailtjes te sturen en dit te delen op Instagram of LinkedIn. En je kunt altijd lanceren. Dus dat kun je ook doen zonder dat het Black Friday, je verjaardag of een jubileum is.

training stressvrij lanceren

Verkoop iedere dag

Hoe krijg je meer verkopen? Als je meer online verkopen wilt en je omzet verdubbelen….dan moet je vaker je aanbod doen. Ik doe iedere dag actief mijn aanbod aan minimaal één persoon. Lees vooral verder als je benieuwd bent hoe je dat kunt aanpakken zonder heel pusherig te zijn en het voelt alsof je continu moet leuren met je aanbod.

Je hebt routines nodig

Tegenwoordig heb ik bepaalde routines voor mezelf ingebouwd, maar dat is niet altijd zo geweest. In het begin dacht ik dat ik alleen vanuit ‘flow’ kon werken. Ik postte maar willekeurig wat content om zichtbaar te zijn in de HOOP dat dit klanten opleverde. Ik dacht als ik maar waarde deel dan komen die klanten vanzelf... Dat bleek dus geen goede strategie😉

Maak er een gewoonte van

Je kunt niet alleen uit flow werken maar hebt een strategie nodig om continu nieuwe klanten in je business te brengen. En natuurlijk moet je die strategie dan ook uitvoeren. Ik plan mijn dagen niet propvol want ik wil tijd hebben om dingen te doen waar ik op dat moment zin in heb, maar van sommige activiteiten heb ik een routine gemaakt. Daardoor wordt het een gewoonte, net zoals je het normaal vindt dat jij iedere dag je tandenpoetst.

Hoe krijg je meer verkopen?

Je krijgt meer verkopen door vaker je aanbod te doen. Dus maak er een routine van om je bereik te vergroten (je kunt niet continu in dezelfde vijver vissen) en actief je aanbod te doen. Dit zijn een aantal routines die ik heb in mijn business:

Iedere dag een aanbod doen. Dit kan aan bestaande klanten zijn of aan nieuwe mensen. Soms doe ik een persoonlijk aanbod, soms geautomatiseerd. Maar ik doe iedere dag een aanbod aan minimaal 1 persoon.

Dagelijks iets doen om zichtbaar te zijn en nieuwe mensen in contact te brengen met mijn bedrijf. Ik focus me dus continu op het groeien van mijn mailinglijst want je kunt niet steeds hetzelfde aanbod doen aan dezelfde mensen.

lanceer tool kit - alles wat je nodig hebt om nog makkelijker te lanceren

Ga dagelijks je aanbod doen

Hoe krijg je meer verkopen? Ga dagelijks je aanbod doen. En dat hoeft niet door heel pusherig te zijn. Maar kies iedere dag één omzet genererende activiteit. Hier zijn 5 voorbeelden die je nog geen 5 minuten kosten:

  • Stuur een gepersonaliseerde email naar een (oud) klant waarin je een ander aanbod doet.
  • Voeg een p.s. toe aan je volgende nieuwsbrief die linkt naar een aanbod gerelateerd aan de email.
  • Voeg een kassakoopje toe aan een van je verkooppagina's.
  • Deel een Story of post waarin je een aanbod uitlicht.
  • Werk je e-mailhandtekening bij om een link op te nemen naar een aanbod.

Welke ga jij vandaag nog toepassen? Laat het weten in de comments.

Zonder stress lanceren?

Als je meer wilt verkopen, moet je vaker je aanbod doen. Bedenk dus dagelijks hoe je kunt verkopen en kies één van de acties hierboven die je vandaag al kunt doen. Een hele mooie manier om je aanbod in de spotlight te zetten is door te gaan lanceren.

Wil je simpel en snel lanceren? Zonder stress? Om je online verkopen te boosten en je omzet te verdubbelen? Bekijk dan de cursus stressvrij lanceren.


Vind je dit interessant? Pin voor later!

Met deze 2 simpele routines kun jij meer online verkopen en gemakkelijk je omzet verdubbelen.  Als jij meer wilt verkopen zul je vaker je aanbod moeten doen…

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen