Zelf je Facebook tijdlijn aanpassen
Zelf je Facebook tijdlijn aanpassen
29 november 2016 
2 min. leestijd

Zelf je Facebook tijdlijn aanpassen

Je Facebook tijdlijn aanpassen? Dat kan. Je kunt zelf instellen welke berichten je als eerste op je Facebook tijdlijn ziet. Maar ook de pagina’s die je leuk vindt hebben invloed op wat er in je nieuwsoverzicht verschijnt.

Waarschijnlijk ben je al lang actief op Facebook en heb je geen flauw idee meer welke pagina’s je ooit allemaal leuk gevonden hebt. Maar dit heeft wel invloed op de informatie die Facebook je laat zien.

In dit artikel laat ik je zien hoe je hier heel gemakkelijk achter komt, en ook hoe je zelf controle hebt over je nieuwsoverzicht, maar dan moet je wel zelf je Facebook tijdlijn aanpassen.

Bepaal zelf wat Facebook je toont

Facebook heeft een hoop informatie van ons en bepaalt op basis daarvan onze interesses, en dus de informatie die Facebook aan je laat zien. Facebook filtert dus jouw tijdlijn voor je. En dat is maar goed ook want als je alle berichten zou zien, dan krijg je dagelijks duizenden berichten voorgeschoteld.

Dit betekent dus dat je NOOIT alle berichten van al je vrienden en de pagina’s die je leuk vindt, te zien krijgt. Facebook bepaalt wat de voor jou meest relevante informatie is. Dit wordt niet alleen bepaalt door de informatie die jezelf ingevuld hebt op je profiel of de informatie de je deelt op je tijdlijn. Maar ook op welke updates je reageert en welke pagina’s je leuk vindt.

Facebook tijdlijn aanpassen

Steeds meer social media kanalen werken met algoritmes. Ook Facebook gebruikt een algoritme. Dat betekent dat je niet alle berichten te zien krijgt, maar alleen de voor jou meest relevante berichten. En dat bepaalt Facebook dus wat relevant voor je is. Tenzij je dit zelf aangeeft. Je kunt je Facebook tijdlijn als volgt aanpassen:

  • Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Nieuwsoverzicht’.
  • En vervolgens op ‘Voorkeuren bewerken’.

facebook-tijdlijn-aanpassen

  • Vervolgens heb je verschillende mogelijkheden om je nieuwsoverzicht of Facebook tijdlijn aan te passen.

facebook-tijdlijn-controleren

Dat betekent ook dat de meeste fans van jouw pagina de berichten op je Facebook pagina helemaal niet te zien krijgen. Slechts 4 op de 100 fans krijgen je bericht te zien. Wil je dat meer fans je updates te zien krijgen? Dat kan door te betalen en je berichten te promoten.

Welke Facebook pagina’s vind je leuk 

Ook de pagina’s die je leuk vindt, hebben invloed op het soort berichten en advertenties dat je te zien krijgt. Facebook gebruikt dit om je interesses te bepalen.

Nu kan het zijn dat jij echt geen flauw idee meer hebt welke pagina’s je ooit allemaal leuk gevonden hebt. Misschien heb je bepaalde Facebook pagina’s ooit leuk gevonden puur uit beleefdheid of heb je inmiddels hele andere interesses. Check hier welke Facebook pagina’s jij leuk vindt.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen