Een Facebook pagina post liken als jezelf
Een Facebook pagina post liken als jezelf
27 december 2016 
1 min. leestijd

Een Facebook pagina post liken als jezelf

Facebook pagina post liken als jezelf? Wil je op Facebook reageren als jezelf, dus vanuit je persoonlijke profiel? Je kunt namelijk gemakkelijk als jezelf reageren op een Facebook post die je op je pagina geplaatst hebt, ook in de Facebook app.

Natuurlijk kun je ook als je pagina reageren op zo’n zakelijke update maar dat is wel heel erg ‘wij van wc-eend bevelen wc-eend aan’. Op veel pagina’s zie je dat de pagina zelf ieder bericht leuk vindt. In dit artikel leg ik je uit je dat doet: Facebook pagina post liken als jezelf.

Liken en reageren op je pagina als jezelf

Je kunt gemakkelijk vanuit je persoonlijke Facebook profiel reageren op een bericht dat je op je zakelijke pagina geplaatst hebt. Het voordeel daarvan is dat ook je vrienden deze berichten te zien krijgen. Zo weten ze ook waar je je zakelijk mee bezig houdt.

Bovendien bereik je zo waarschijnlijk meer mensen want het algoritme van Facebook pagina’s wordt steeds strenger. Dit betekent dat steeds minder fans van je pagina je updates überhaupt te zien krijgen.

Reageren op je zakelijke Facebook post

Wil je meer mensen bereiken met een post dan is het dus handiger om  hier vanuit je persoonlijke account op te reageren. Dat heeft toch een lager ‘wij van wc-eend gehalte’.

Als je een bericht van je pagina leuk wilt vinden namens jezelf in plaats van namens je bedrijf, klik je rechts onder het bericht op een klein knopje waar het logo van je bedrijf staat (of een foto van jezelf als je dit ingesteld hebt als profielfoto op je pagina). Dat kun je dan veranderen in je eigen profiel.

Facebook pagina post liken als jezelf?

Zodra je een bericht op je Facebook pagina geplaatst hebt, zie je onder de update een kleine profielfoto of het logo van je bedrijf.

  • Klik op het pijltje naast de profielfoto onder het bericht.

facebook-pagina-bericht-liken-als-jezelf

  • Vervolgens krijg je het volgende scherm waar je dus gemakkelijk kunt switchen tussen je persoonlijke profiel of je zakelijke pagina.

facebook-pagina-post-liken-als-jezelf

Nu kun je dus gemakkelijk reageren op een zakelijk bericht vanuit je persoonlijke account. Daarmee bereik je meer mensen en het komt toch anders over dan dat je alles vanuit je pagina leuk gaat vinden.

Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Martin de Munck
Door

Martin de Munck

op 23 Mar 2019

Ha Maaike, Ik had dezelfde vraag. Ik zie dat ik op mijn IPhone wel kan switchen, op mijn PC ook, maar op mijn Samsung Tablet niet. Is dat alsnog in te stellen of bestaat die mogelijkheid bij Samsung niet?

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 23 Mar 2019

Ik heb zelf een iPhone dus eigenlijk heb ik geen idee hoe dat bij een Samsung werkt ;)

Willem
Door

Willem

op 08 Jan 2017

Hallo Maaike, Ik hoopte na de introductie van je artikel te hebben gelezen dat je een oplossing had voor de mobiele versie van Facebook, zoals je stelt met "ook in de Facebook app" maar dat is helaas niet zo. Op mobiel kan je niet kiezen als wie, pagina/profiel, je wilt liken...En dat is erg jammer (om niet te vergeten irritant en dom eigenlijk).

Maaike Gulden
Door

Maaike Gulden

op 30 Jan 2017

Hoi Willem, Ik kan op mobiel als ik een update plaats op mijn zakelijke Facebook pagina gewoon switchen zoals hierboven beschreven. Ik heb een iPhone. Ik kan deze update dus liken als mijn pagina maar ook switchen naar mijn persoonlijke profiel.

Reactie plaatsen