Voordelen van bonussen inzetten in je lancering om meer te verkopen
Voordelen van bonussen in je lancering inzetten om je aanbod onweerstaanbaar te maken
24 april 2024 
4 min. leestijd

Voordelen van bonussen in je lancering inzetten om je aanbod onweerstaanbaar te maken

Als expert, coach of trainer die online cursussen aanbiedt, ben je voortdurend op zoek naar manieren om je verkoop te stimuleren en je aanbod onweerstaanbaar te maken voor potentiële klanten. Een effectieve strategie die vaak over het hoofd wordt gezien, is het gebruik van bonussen. Laten we eens kijken naar hoe bonussen je kunnen helpen bij het vergroten van je online cursusverkoop. Voordelen van bonussen inzetten in je lancering om je aanbod onweerstaanbaar te maken.

Bied tijdelijke bonussen aan voor urgentie en FOMO 

Zonder urgentie komen mensen NIET in actie. We stellen een besluit het liefst uit. Geld uitgeven is spannend. Je kunt ook een miskoop doen omdat je niet exact weet wat voor waarde je krijgt met een cursus of groepsprogramma. Daarom kun je naast vaste bonussen ook tijdelijke bonussen inzetten in je lancering. Met die tijdelijke bonussen creëer je FOMO en urgentie. 

Mensen moeten in ieder geval nadenken: “doe ik het wel of doe ik het niet?” en kunnen zo’n besluit dus niet langer uitstellen want dan lopen ze die bonussen mis. Je helpt mensen daardoor ook om een besluit te nemen.

Daarom werkt het zo goed om bonussen aan te bieden in je lancering. Bonussen die slechts tijdelijk zijn en dus ook weer verdwijnen. Dan heb je ook weer een ‘mooi excuus’ om mensen een mail te sturen over zo’n bonus of hier een social media bericht over te posten.

Voordelen van bonussen

Wat zijn de voordelen van bonussen? Waarom zou je bonussen aanbieden? Iedereen vindt het sowieso leuk om iets extra's te krijgen. Dit zijn een aantal voordelen van onweerstaanbare bonussen inzetten om je online cursus te verkopen. En ik zal al deze punten hierna verder toelichten😉 Bonussen werken zo goed omdat ze:

  • extra waarde toevoegen aan jouw aanbod
  • twijfels en bezwaren kunnen wegnemen
  • klanten het gevoel geven dat ze een geweldige deal krijgen
  • helpt hen de investering te rechtvaardigen
  • maakt het een no-brainer om je aanbod te kopen

lanceer tool kit - alles wat je nodig hebt om nog makkelijker te lanceren

1. Bonussen voegen extra waarde toe aan jouw aanbod

Bonussen zijn de kers op de taart van jouw online cursus. Ze bieden extra waarde voor je klanten en maken je aanbod onweerstaanbaar. Door bonussen toe te voegen, kan dit de waarde perceptie van je aanbod verhogen. Vermeld altijd de waarde van de bonus (dus wat is het voordeel van zo’n bonus en wat is de waarde in euro’s), maar overdrijf de waarde niet. Waardeer ze eerlijk, maar wees niet bang om je bonussen te stapelen om meer waarde toe te voegen!

Stel je voor dat je een cursus aanbiedt over copywriting. Naast de hoofdcursus kun je bijvoorbeeld een bonus aanbieden, zoals een exclusieve masterclass van een bekende copywriter, een checklijst met goede kopregels of toegang tot een privégroep waar cursisten elkaar kunnen ondersteunen en inspireren. Deze bonussen maken je aanbod niet alleen aantrekkelijker, maar ook waardevoller voor potentiële kopers.

2. Twijfels en bezwaren wegnemen met bonussen

Soms zijn mensen terughoudend om een online cursus te kopen vanwege twijfels of bezwaren. Misschien denken ze dat ze niet genoeg tijd hebben om de cursus te volgen of vragen ze zich af of het wel de investering waard is. Bonussen kunnen deze twijfels wegnemen en extra geruststelling bieden. Geld uitgeven is spannend want je kunt ook een miskoop doen. Bij een fysiek product weet je wat je krijgt, maar bij een cursus is dat niet het geval. 

Door waardevolle bonussen aan te bieden, zoals extra modules, persoonlijke coaching of een overzicht met jouw favoriete apps en tools, geef je potentiële klanten het vertrouwen dat ze echt waar voor hun geld krijgen. Dit kan hen net dat laatste zetje geven en overtuigen om de stap te zetten en zich in te schrijven voor jouw cursus.

3. Klanten een geweldige deal geven

Iedereen houdt van een goede deal, toch? Bonussen kunnen klanten het gevoel geven dat ze een geweldige deal krijgen. Dat ze veel meer waarde voor hun geld krijgen dan waar ze voor betalen. Dit verhoogt niet alleen de waarde perceptie van je aanbod, maar maakt het ook aantrekkelijker voor mensen die op zoek zijn naar een goede deal.

Stel je voor dat je een cursus aanbiedt over gezond koken. Als bonus kun je een ebook toevoegen met 50 gezonde recepten of een weekmenu met boodschappenlijstjes. Dit soort extra's maken jouw aanbod onweerstaanbaar omdat je het ze nog makkelijker maakt om snel resultaat te krijgen. Dit zorgt er dus voor dat klanten het gevoel hebben dat ze extra waarde krijgen voor hun aankoop.

4. Helpt hen de investering te rechtvaardigen

Een online cursus kan een behoorlijke investering zijn, vooral voor mensen die twijfelen of ze het geld wel willen uitgeven voor dit aanbod. Mensen zijn vaak terughoudend om geld uit te geven aan iets waarvan ze niet zeker zijn of het de moeite waard is. Bonussen kunnen helpen om deze investering te rechtvaardigen door extra waarde te bieden voor het geld dat ze uitgeven waardoor ze nog sneller en makkelijker resultaten behalen.

Als je bijvoorbeeld een cursus aanbiedt over persoonlijke ontwikkeling, zou je een bonus kunnen toevoegen zoals een exclusief webinar met een life coach of een werkboek met praktische oefeningen. Deze extra's laten zien dat jouw cursus het geld zeker waard is. En geef je potentiële klanten een extra geruststelling dat hun investering zich zal terugbetalen in kennis, vaardigheden en resultaten.

5. Maakt het een no-brainer om je aanbod te kopen

Ten slotte maakt het aanbieden van bonussen het voor potentiële klanten een no-brainer om voor jouw aanbod te kiezen (en dus niet voor een vergelijkbaar aanbod van iemand anders). Omdat ze bij jouw aanbod ook hele waardevolle bonussen krijgen, wordt het voor mensen moeilijk om nee te zeggen. Bonussen waardoor ze nog makkelijker en sneller resultaten krijgen.

Stel je voor dat je een cursus aanbiedt over social media marketing. Door een bonus toe te voegen zoals een handige set templates voor social media posts of een maand lang gratis toegang tot een marketingtool om hun berichten in te plannen, maak je het bijna onmogelijk voor mensen om jouw aanbod te weerstaan.

De voordelen van bonussen in je lancering inzetten

Dus ga bonussen in je lancering inzetten om je aanbod onweerstaanbaar te maken. Bonussen zijn dus niet alleen een leuke toevoeging aan jouw online cursus, maar ze zijn ook essentieel als je serieus bent over het verkopen ervan. Ze voegen waarde toe, nemen twijfels weg, geven klanten een geweldige deal, helpen hen de investering te rechtvaardigen en maken het een no-brainer om jouw aanbod te kopen. Ga aan de slag met het creëren van waardevolle bonussen en zie hoe je online cursusverkoop stijgt. 

Vind je dit interessant? Pin voor later!

Dit zijn de voordelen van bonussen inzetten voor meer online verkopen van je online cursus, groepsprogramma of dienst.


Over de schrijver
Ik help jou een succesvol online bedrijf opbouwen zodat je kunt ondernemen op jouw voorwaarden. Dat doe ik door praktische online marketing adviezen te geven die zorgen voor een constante stroom klanten. Die tips deel ik op een begrijpelijke manier zodat je het zelf kunt toepassen, zonder teveel gedoe.
Reactie plaatsen