Steeds meer mensen hebben het nieuwe LinkedIn profiel. Daarin is veel veranderd. De elementen van je profiel zijn minder zichtbaar en content krijgt een prominentere plek. In dit blog zet ik de belangrijkste veranderingen van de nieuwe LinkedIn lay-out voor je op een rijtje.
LinkedIn rolt updates gewoonlijk uit in fases, zeker als het grote updates zijn zoals dit geheel vernieuwde design. Dit doen ze volgens een bepaald algoritme en is onafhankelijk van een betaald account, taalinstellingen of je achternaam. Dus als je deze nieuwe lay-out nog niet hebt, kun je die ieder moment krijgen.
Nieuwe LinkedIn Profiel
Je profiel wordt nu getoond bij de nieuwe ‘ik’ of ‘me’ tab rechts bovenaan in het menu. Hier kun je jouw instellingen wijzigen en je profiel beheren. In het nieuwe ontwerp zijn de elementen van je profiel minder zichtbaar. Wat is er veranderd in het nieuwe LinkedIn profiel?
Zo zag het oude LinkedIn profiel eruit:
Zo ziet het nieuwe LinkedIn profiel eruit:
#Samenvatting
Van de ‘Summary’ of ‘Samenvatting’ zijn alleen de eerste 200 tekens direct zichtbaar. Besteed dus extra aandacht aan een pakkende opening waardoor mensen op ‘Meer weergeven’ klikken.
#Ervaring
Alleen de omschrijving van jouw huidige functie is direct zichtbaar. Dus alleen de omschrijving van de bovenste functie wordt getoond. Bij de overige functies moeten mensen eerst klikken op ‘omschrijving weergeven’. Functies worden chronologisch weergegeven.
Tip: Als je meerdere functies gelijktijdig hebt, kun je de volgorde wel aanpassen door deze te verslepen (drag & drop). Hoe weet je of je dit kunt aanpassen? Je ziet dan 4 streepjes verschijnen als je hier met je muis overheen gaat.
#Opleiding
Alleen de omschrijving van je laatstgenoten opleiding wordt getoond.
#Vaardigheden
Alleen de eerst 3 ‘Skills’ of ‘Vaardigheden’ zijn direct zichtbaar. Je kunt de volgorde van je vaardigheden verslepen door middel van drag & drop.
#Aanbevelingen
‘Reccommendations’ of ‘Aanbevelingen’ zijn allemaal op één hoop gegooid. Eerder stonden de aanbevelingen bij de functie waarvoor ze gegeven waren.
#Overige informatie
Alle overige informatie is gewoon bij elkaar geveegd en vind je terug bij ‘Accomplishments’ of ‘Prestaties’. Hier vallen o.a. je talen, prijzen, projecten en publicaties onder. En hier wordt bovendien nog maar weinig informatie van getoond.
LinkedIn profiel bewerken
Je kunt je profiel gemakkelijk aanpassen door per onderdeel op het potloodje te klikken. En zie je het schuifje ‘Uw netwerk op de hoogte brengen’ niet meer? In het nieuwe LinkedIn profiel kun je per onderdeel bepalen of je het wilt delen met je netwerk of niet.
Unieke url
Em heb jij je LinkedIn URL nog niet aangepast? Dus heb je nog allerlei letters en cijfers in je url? Pas dat dan even aan. Dat ziet er beter uit in Google, is beter voor je SEO maar dan kun je die unieke Linkedin URL ook gebruiken in je e-mailhandtekening bijvoorbeeld. Hoe doe je dat? In het nieuwe LinkedIn profiel, vind je deze terug aan de rechterkant onder je contactgegevens. Om deze aan te passen, klik je gewoon op het potloodje.
Content
Content krijgt een veel prominentere plek in het nieuwe linkedIn design. Als je het profiel van iemand bekijkt, zie je als één van de eerste dingen iemands activiteit. Je ziet dus de bijdragen (blogs) die iemand op LinkedIn geplaatst heeft en je ziet op welke updates iemand gereageerd heeft.
In je eigen profiel zie je ook bovenaan ‘Uw bijdragen en activiteit’. Het is nu dus wel gemakkelijker om te zien of iemand gereageerd heeft op een update of blog die je geplaats hebt.
Updates
Je hebt nog steeds maximaal 600 tekens voor een bericht, maar alleen de eerste 133 tekens zijn zichtbaar (voorheen was dat 250 tekens). Je kunt nog steeds @mentions en één afbeelding gebruiken. Je kunt de update op je persoonlijke profiel later aanpassen.
Artikel
Bij mij werkt een ‘artikel schrijven’ nog steeds niet. Ik moet eerst mijn taal op Engels zetten en kan dan wel op ‘write an article’ klikken om een blog op LinkedIn schrijven. Hier is verder niks aan gewijzigd.
Edwin Bouwer
op 20 Feb 2017