Instagram lettertype wijzigen? Dit is de simpele manier!

Instagram lettertype wijzigen? Als je door Instagram scrolt, valt het je misschien op dat je soms een Instagram bio ziet met een ander lettertype. Of zie je posts voorbij komen op Instagram waar mensen gewone tekst mixen met vet- of schuingedrukte lettertypes. En misschien heb jij je weleens afgevraagd hoe je dat doet. In dit artikel lees je hoe jij dit ook heel eenvoudig doet.

Het klinkt heel ingewikkeld, maar het is super simpel. En het werkt ook op andere social media kanalen!

Instagram lettertype wijzigen in je Instagram bio

Je kunt het lettertype van je Instagram bio veranderen met een fontgenerator voor Instagram. Daarvoor kun je gebruik maken van tools zoals LingoJam of  Cool Symbol. Of je kunt gewoon in Google zoeken op ‘Instagram font generator’. Hier voer je gewoon de tekst in die je wit veranderen en dan krijg je een aantal keuzemogelijkheden. En dan is het gewoon een kwestie van die tekst kopiëren en deze in je Instagram profiel plakken.

Schuin- of vetgedrukte teksten in je Instagram post

Wil je niet zozeer het Instagram lettertype wijzigen, maar een zin in je Instagram omschrijving wel extra laten opvallen? Natuurlijk kun je dan wat icoontjes toevoegen. Maar je kunt ook heel gemakkelijk een zin vet of schuin maken. Zo springt dat gedeelte van je Instagram omschrijving extra in het oog, zeker als je omschrijving wat langer is. En het mooie is dat het super simpel is. Hieronder leg ik uit hoe je dat doet.

Witruimte in je Instagram onderschrift

Ik ontdekte deze tool toen ik zocht naar een alternatief voor de ‘notities app’ op mijn telefoon. Overal hoorde ik dat je deze kunt gebruiken om witruimte toe te voegen aan je Instagram omschrijving. Maar als ik dit gebruikte om mijn berichten in te plannen met de app Later dan werkte het de ene keer wel en de andere keer werd het toch weer een grote lap tekst.

En met deze tool heb ik persoonlijk nog nooit problemen gehad.

Instagram teksten schuingedrukt of vetgedrukt

Het geheime wapen is deze tool. Hier volgt een stap voor stap uitleg hoe je een perfecte omschrijving maakt voor je Instagram bericht. Je kunt heel gemakkelijk witregels toevoegen of zinnen bold of italic maken.

  1. Ga naar deze website.
  2. Typ gewoon je tekst in. Als je witregels wilt, dan klik je gewoon op enter om witruimte tussen twee regels t krijgen.
  3. Selecteer de tekst die je dikgedrukt wilt maken en klik op de ‘B’ naast de ‘convert knop’.
  4. Als je iets schuin wilt hebben, selecteer je die tekst en klik je op de ‘I’ naast de ‘convert knop’.
  5. Als je tevreden bent dan klik je op de convert knop’.
  6. Open Instagram, kies je foto en plak je tekst als onderschrift bij je Instagam foto.
  7. Of als je jouw Instagram post wilt inplannen dan open je Later.com en plak je de tekst in de Later app.

Dat is alles wat je hoeft te doen om het Instagram lettertype te wijzigen. Zo eenvoudig is het dus! En hierdoor kun je bepaalde stukken tekst in je Instagram onderschrift extra in het oog laten springen.

P.S. En het werkt niet alleen op Instagram, maar ook op andere social media kanalen! 

Meer Instagram tips?

Vind je dit interessant? Pin voor later!