Ideale lengte van een Facebook video voor meer interactie
Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat de ideale lengte van een Facebook video is? We zien steeds meer video’s op Facebook. En terecht. Niks is zo krachtig om warme relaties op te bouwen dan video omdat het emotie laat zien. Mensen leren je zo sneller kennen en vertrouwen. Lees hier wat de ideale lengte van een Facebook video of live video is.
Facebook promoot video’s
Ook op Facebook neemt het aantal video’s toe. Facebook promoot dit soort content ook waardoor het een groter bereik heeft. Maar wat is nu de beste lengte van een Facebook video?
Buzzsumo analyseerde het afgelopen jaar meer dan 100 miljoen Facebook video’s om te onderzoeken wat de ideale lengte van een Facebook video is. In deze blog vat ik de belangrijkste punten voor je samen.
Facebook video content het grootste bereik
Video heeft meer bereik, Het organisch bereik van Facebook posts is het afgelopen jaar weer 20% gedaald. Gewoon omdat er steeds minder ruimte is op de Tijdlijn. We posten en adverteren er met zijn allen vrolijk op los. Dit betekent dat nog minder mensen je Facebook berichten zien.
Maar met video behaal je het hoogste bereik op Facebook. Dit is de best presterende content op Facebook en levert over het algemeen ook meer betrokkenheid op. Dus meer mensen die actie ondernemen op deze content.
Wat is de ideale lengte van een Facebook video?
Kortere video’s scoren beter. De ideale lengte is tussen de 60 en 90 seconden. Dan is er de meeste interactie. Na 90 seconden verliezen mensen over het algemeen hun interesse. Maar video’s die minder dan 30 seconden duren, scoren weer heel laag. Probeer je video dus ergens tussen de 30 en 120 seconden te houden.
Wat is de ideale lengte van een Facebook Live video?
Bij een Facebook Live neemt de interactie toe naarmate zo’n video langer duurt tot ongeveer 15 minuten. Daarna blijft het stabiel. Mensen hebben even tijd nodig om een melding te krijgen dat je Live bent. Bovendien biedt een Live Q&A van 2 minuten weinig waarde. Een Facebook Live uitzending kan dus het best 15 tot 20 minuten duren.
Facebook geeft voorrang aan Facebook Live video’s
Het aantal Facebook Live video’s neemt toe. 20% van alle Facebook video’s zijn Live video’s en de kijktijd is het afgelopen jaar verviervoudigd. Dit komt doordat Facebook voorrang geeft aan deze video’s. Dus als je een Facebook Live doet, heb je meer kans dat mensen je video ook te zien krijgen.
Onderwerpen die goed scoren
Natuurlijk doen katten en kinderen het altijd goed op Facebook. Maar als je het zakelijk inzet dan kun je waardevolle tips, how-to’s en hacks delen. Voeg een vleugje inspiratie of humor toe en je hebt de ideale combinatie voor een Facebook video.
Ideale lengte omschrijving van Facebook video
Houd de omschrijving of introductie van je video kort. De best scorende video’s hadden een omschrijving van gemiddeld 84 karakters. Dus geen ellelange tekst bij je video want het draait tenslotte om de video zelf.
Wat krijgt meer interactie? Een video of Live video?
Het aantal interacties op een Live en niet live video is vergelijkbaar.
- Facebook video’s: gemiddeld 928 interacties.
- Facebook Live video’s: gemiddeld 1043 interacties.
Maar bij een Facebook Live zijn dat vaker comments, namelijk 25% van de reacties. Dat is ook wel logisch omdat mensen vragen stellen en beantwoorden in real time. Op een gewone video wordt er vaak alleen met een ‘vind ik leuk’ of vergelijkbaar icoon gereageerd.
5 Tips voor een goede Facebook video
Kortom: korte video’s zijn hot op Facebook. Heb je meer te vertellen? Doe dan een Facebook Live. Hieronder 5 tips voor de ideale lengte van een Facebook video:
- Houd het kort: tussen de 60 en 120 seconden.
- Langere video? Ga Live: Facebook promoot dit en je hebt gemiddeld 15 tot 20 minuten de aandacht.
- Houd de introductie kort en moedig mensen aan om de video te bekijken.
- Tips en how-to’s doen het goed, geef waarde en inspireer.
- Geef waarde en voeg een vleugje humor toe, dan heb je meer kans dat je video ook gedeeld wordt.
Facebook video voor online zichtbaarheid
Misschien is video niet direct je grootste traffic aanjager maar het versterkt je online zichtbaarheid. Bovendien bouw je via video gemakkelijk een band op met een betrokken aanhang.
Bovendien kun je video content gemakkelijk recyclen. Je kunt zo’n video embedden op je blog, delen op meerdere social media platformen of opknippen in kleine stukken en die clips op Instagram of Twitter plaatsen.