Wat is het bereik van je Facebook pagina updates?

Reageren fans ook niet of nauwelijks op jouw Facebook berichten? Heb je het gevoel dat niemand de updates op jouw bedrijfspagina ziet? Je kunt nu zien hoeveel mensen je berichten zien en wat het bereik van je Facebook pagina is.

Ben je benieuwd hoeveel mensen jouw bericht zien? Maar je hebt geen idee wat het bereik is van jouw Facebook pagina. Dat is nu verleden tijd. Als beheerder van een Facebook bedrijfspagina zie je nu in één oogopslag wat het bereik en de interactie van elke update is. Op je zakelijke Facebook pagina, staat nu namelijk onder iedere update het aantal mensen vermeld dat het bericht werkelijk bereikt heeft. Bovendien wordt het aantal interacties getoond. Je ziet meteen hoe vaak jouw fans het bericht gedeeld hebben met hun netwerk.

De interactie en het bereik van je Facebook pagina inzichtelijk

Onderstaande update heeft 483 personen bereikt, dat is 9% van alle fans van die Facebook pagina. En 7 van hen hebben dit bericht ook nog gedeeld met hun netwerk.

  • Als je met je muis op deze getallen klikt of er overheen beweegt dan krijg je nog een uitgebreider overzicht.
  • Klik je in bovenstaand voorbeeld rechtsboven op de 7, dan zie je precies wie van jouw fans het bericht gedeeld heeft met zijn netwerk.

Wat is het virale bereik van jouw bericht?

Beweeg je de muis over het aantal unieke personen dat jouw Facebook bericht gezien heeft, dan verschijnt er een overzicht van het organisch en viraal bereik. In het voorbeeld is de update in totaal aan 483 mensen getoond. Het organisch bereik is hier 450. Dit betreft jouw fans dus de mensen die jouw pagina leuk vinden. Viraal zijn er 33 personen bereikt. Dit zijn mensen die zelf geen fan zijn van jouw pagina, maar aan wie jouw update wel getoond is. Het zijn de Facebook vrienden van jouw fans.

Welk percentage van jouw fans heeft jouw bericht gezien?

Naast het aantal mensen dat bereikt is, zie je ook nog een percentage staan. Dit is het percentage van je fans aan wie het bericht getoond is. Ook als je hier met je muis overheen gaat, verschijnt er nog een ander overzicht. In dit overzicht staat bovendien vermeld welk percentage bereikt is door betaalde advertenties op Facebook. In dit voorbeeld is er niet geadverteerd en staat hier dus 0%.

Over het algemeen bereikt een gemiddelde post op Facebook zo’n 12 tot 14% van je fans. Facebook is deze functionaliteit momenteel aan het uitrollen. Het kan dus zijn dat deze functie nog niet beschikbaar is op jouw pagina. Dan moet je nog even geduld hebben!