Beheerdersrollen instellen Facebook bedrijfspagina

Facebook bedrijfspagina’s hebben soms meer dan één beheerder om de pagina te managen. Het is sinds kort mogelijk om deze beheerders ook verschillende rollen toe te wijzen.

Voorheen waren alle beheerders gelijk. Iedereen was ‘manager’. Nu is het mogelijk om de beheerders van de Facebook bedrijfspagina verschillende rechten toe te kennen.

Met de verschillende rechten kun je onderscheid maken in de beheerders. De rol bepaalt welke onderdelen van een bedrijfspagina je wel of niet kan beheren.

Welke beheerdersrollen zijn er mogelijk?

Facebook paginabeheerders kunnen nu 5 verschillende rollen hebben. Iedere rol heeft weer andere rechten. Alleen ‘managers’ kunnen zien wat voor soort beheerder iemand is.

Standaard zijn alle beheerders van een Facebook bedrijfspagina ingesteld als ‘manager’. Een manager heeft volledige rechten en kan alle informatie op de pagina zien en aanpassen. Je kunt de rechten van een beheerder nu wijzigen door ze een andere beheerrol toe te kennen.

In onderstaande tabel een overzicht van de 5 beheerdersrollen en de rechten die bij deze rol horen. Jouw beheerdersrol bepaalt in welke mate jij bepaalde informatie wel of niet kan zien en aanpassen.

Hoe kun je beheerdersrollen instellen?

  • Ga naar het ‘Administratiepanel’ van je bedrijfspagina.
  • Kies voor ‘Pagina bewerken’.
  • Klik op ‘Beheerdersrollen’.

Er verschijnt een overzicht van alle beheerders van je Facebook bedrijfspagina.

Per beheerder kun je een rol bepalen.

 

Vond je dit artikel nuttig? Klik dan op een van de knoppen hieronder. Deel het artikel gerust met je netwerk.