Waar vind je Twitter concepten op je mobiel?

Waar zijn de concepten gebleven in de Twitter app?” Misschien dat jij dezelfde vraag hebt, en ik moest zelf ook even zoeken in het begin. Soms als je een tweet wilt versturen met je mobiel krijg je de melding dat deze niet verstuurd kon worden en opgeslagen is bij je concepten. Dan is het wel handig als je de concepten ook terug kunt vinden.

– Laatste update 13 november 2019 –

Twitter concepten in de app

Misschien dat je het al wist, maar anders is het wel handig om te weten dat je de Twitter concepten die je maakt in de Twitter app op je mobiel, ook alleen daar terug te vinden zijn.

De Twitter app ziet er anders uit op smartphones en tablets en is ook gebonden aan dat specifieke apparaat. Dus als een concept tweet maakt op je iPhone, dan staat deze ook bij je concepten op je iPhone. Je vindt deze dan niet terug op een ander mobiel apparaat of op het Twitter platform op je laptop, maar alleen op je iPhone.

Tweet opslaan als concept

Als je een tweet opstelt maar deze nog niet wilt delen, hoef je de tweet enkel af te sluiten door op ‘Annuleer’ te klikken. In een pop-up venster krijg je automatisch de optie ‘Bewaar concept’. Als je daar op klikt, komt deze bij je Twitter concepten.

  • stap 1: typ een nieuw bericht en sluit dit bericht af door op ‘annuleer’ te klikken.
  • Stap 2 : selecteer in het pop-up venster de optie ‘Bewaar concept’.

 

Twitter concepten vinden op mobiel

Die Twitter concepten maken, is niet zo lastig. Soms gebeurt dit zelfs automatisch als een tweet om de een of andere reden niet verzonden kan worden (daar heb je als het goed is ook automatisch een melding van gekregen met een pop-up venster).

Maar waar vindt je die Twitter concepten in je app? Dus alle berichten die je zelf opgeslagen hebt als concept en de tweets die om technische redenen niet verzonden zijn. Hoe vindt je deze concepten terug op je Twitter app?

  • Als je de bewaarde tweet wilt verzenden, ga je naar het venster om een nieuwe tweet op te stellen.
  • Bovenaan zie je dan de optie ‘Concepten’.
  • Als je daar op klikt, zie je alle tweets die opgeslagen zijn bij je concepten.
  • Klik op de conceptversie van de tweet dat je alsnog wilt delen om deze te openen.
  • En klik op ‘tweet’.

Als je weet waar je die Twitter concepten terug kunt vinden is het niet moeilijk, maar het kan in het begin even zoeken zijn 😉

Wil je meer Twitter tips?

Wil je meer Twitter tips? Of andere social media tips? Bekijk dan deze artikelen: